logo F1online.sk

Pérez: Keď som dostal Covid, vyzeral som ako najväčší blbec

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala2. 2. 2021

Zo Sergia Péreza sa stal prvý pilot Formuly 1, ktorý mal pozitívny test na koronavírus, kvôli čomu musel dokonca vynechať dve veľké ceny. Mexičan priznáva, že vtedy sa necítil vôbec dobre; nie preto, že by ho zmorila choroba, ale preto, že sa nechal nakaziť.

Pilot Racing Pointu to mal v tých časoch nahnuté. Pred Veľkou cenou Veľkej Británie mal preto odletieť do Mexika, aby svojich sponzorov požiadal o finančnú pomoc a v budúcom Aston Martine ho nenahradil Sebastian Vettel. Počas návštevy bol tiež pozrieť svoju matku v nemocnici. Za to, že sa vôbec vybral do Mexika, ktoré na tom nebolo veľmi dobre, musel Pérez uniesť veľkú kritiku.

“Bol to veľmi ťažký rok,” vyspovedal sa Sergio Pérez v rozhovore pre Red Bull. “S tou koronou — byť prvým jazdcom, ktorý dostal ten vírus… Viete, teraz je to už o čosi viac bežné, že to ľudia dostanú, ale vtedy sa na to skôr pozerali štýlom — ty si najväčší blbec na svete, že si dostal ten vírus. Bolo ťažké sa s tým vyrovnať.”

“Okrem toho to bolo pre moju kariéru kľúčové obdobie, riešila sa moja zmluva. Napokon som o moje miesto v tíme prišiel, ale všetko dobre dopadlo. Vtedy som však nemal poňatia, čo sa stane,” konštatuje víťaz VC Sachíru 2020.

Doteraz sa na zoznam pozitívne testovaných k Pérezovi pridali ďalší piati kolegovia: Lance Stroll, Lewis Hamilton, Lando Norris, Charles Leclerc a len cez víkend i Pierre Gasly. Stroll s Hamiltonom takisto vynechali súťažný víkend, no pre ich kariéry nešlo o také kľúčové obdobie ako v prípade rodáka z Guadalajary.

Keď Pérez zistil, že sa už v Racing Pointe dlho neohreje, netušil, ako bude vyzerať jeho budúcnosť. “Keď sa to všetko udialo, bol som v pohode. Povedal som si, že mám za sebou úžasnú kariéru a že som so sebou spokojný. Chcel som však do toho víkend čo víkend dávať všetko a uvidieť, čo z toho nakoniec bude.”

“Keď sa objavila príležitosť v Red Bulle, niekedy to vyzeralo lepšie, inokedy horšie. Nakoniec to vyšlo. Myslím si, že takúto šancu dostanete len raz za život. Ja to viem a som pripravený ju využiť,” doplnil.