logo F1online.skF1online.sk

McLaren naštartoval nové auto, predstaví ho 15. februára

Zakryté auto McLarenu MCL35
© Twitter/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubala28. 1. 2021

McLaren sa ako druhý tím Formuly 1 rozhodol vytýčiť termín predstavenia nového monopostu pre rok 2021. Stane sa tak o necelé tri týždne 15. februára o 20:00 nášho času v továrni vo Wokingu.

Britská stajňa v stredu večer potešila fanúšikovskú obec videom, v ktorom prvýkrát naštartovala svoj monopost s označením MCL35M. Na opätovné vdýchnutie života do spolupráce medzi Mercedesom a McLarenom dohliadali aj šéf tímu Andreas Seidl a výkonný riaditeľ McLarenu Zak Brown.

Šlo o jeden z vrcholov zimnej prípravy, veď McLaren ju mal naozaj rušnú. Ako jediný tím mení pohonnú jednotku, kvôli čomu musí postaviť z veľkej časti nový monopost a absolvovať nárazové testy.

V čase, keď sú zásadnejšie úpravy monopostov značne obmedzené, prináša so sebou takýto krok i veľké riziko. Vedenie tímu však dúfa, že potenciálnu stratu vykompenzuje zisk, ktorý so sebou prinesie motor Mercedesu.

Na predstavenie stajne, auta, jazdeckej dvojice v zložení Daniel Ricciardo a Lando Norris, sa tak môžeme tešiť už o necelé tri týždne.

Okrem McLarenu už poznáme termín odhalenia monopostu Alfy Romeo s označením C41. Stane sa tak 22. februára v poľskej Varšave.

Súvisiace články

Diskusia