logo F1online.sk

Podľa Eddieho Jordana si Hamilton zaslúži časť tímových peňazí

Lewis Hamilton
© Mercedes AMG F1
Milan Kubala
Milan Kubala28. 1. 2021

Súčasťou doťahovačiek medzi Lewisom Hamiltonom a Mercedesom má byť i netradičná požiadavka britského pretekára, ktorý má svojho zamestnávateľa žiadať o časť príjmov tímu. A kým mnohí nad touto opovážlivosťou zúrivo krútia hlavami, podľa Eddieho Jordana tak robia neoprávnene. Jordan je presvedčený, že Hamilton má na časť týchto peňazí nárok.

Eddie Jordan sa len pred pár dňami nechal počuť, že s Lewisom Hamilton by sa toľko nenaťahoval , keby bol on šéfom tímu. Vraj by mu dal jasne najavo, že v tíme nie je nenahraditeľný.

Druhá otázka však je, či si Hamilton môže nárokovať na tieto peniaze. Tu už Jordan pritakáva. “Z príjmov, ktoré Mercedes získava prostredníctvom televíznych práv vďaka víťazstvám v jazdeckom a konštruktérskom šampionáte, by nejaká časť určite mala ísť Lewisovi, no nie?” pýta sa v rozhovore pre agentúru PA.

“V celom tom úspešnom príbehu zohral veľmi dôležitú úlohu, rovnako tak v odmene, ktorú za to dostávajú. Kto je prvý človek, s ktorým sa chcú médiá baviť najskôr? Lewis. Opakujú sa Lewisove vyjadrenia častejšie ako ostatných? Samozrejme, že áno,” argumentuje bývalý šéf rovnomenného tímu.

“Pozrite sa na LeBrona Jamesa a Tigera Woodsa. Oni zašli za vedeniami ich športov a povedali im: ‘My zvyšujeme kredit tohto športu vďaka tomu, kto sme, a vy nám to musíte vykompenzovať.’ Zaplaťte preto Lewisovi časť peňazí, ktoré dostávate. Nevidím dôvod, prečo by na ne nemal mať nárok.”

“Niekto môže povedať, že už je aj tak preplatený. A možno aj je, ale rovnako sme hovorievali, že sa nikto nikdy nepriblíži k rekordom Michaela Schumachera. Teraz tu máme pilota, ktorý má potenciál ho poraziť a stať sa osemnásobným majstrom sveta. A to sa Lewis stále zlepšuje,” podotkol Jordan.

Fanúšikov teraz zaujíma, kedy sa celá táto epizóda skončí. Rokovania sa ťahajú už celú večnosť, no Eddie Jordan si myslí, že dlho to už nebude trvať. Oznámenie predĺženia zmluvy by malo prísť čoskoro.

“Verím tomu, že Lewis to v priebehu jedného týždňa podpíše. Neviem si predstaviť, že by sa to ťahalo ešte vo februári,” zamyslel sa Jordan. “Čo by Mercedes spravil po Lewisovi? Samozrejme, oni si môžu vyberať, ale toto nie je štýl Tota Wolffa.”

Wolff vraj bude trvať na tom, aby Hamilton v tíme zostal. “Počas zimy navýšil svoj podiel, tretinovým majiteľom sa stal INEOS. Nebude sa chcieť prechádzať po padoku s niekým novým, na koho by musel myslieť. Chce byť s mužom momentu, chce mať pri sebe kráľa kráľov Formuly 1. Ním je Lewis Hamilton.”

Súvisiace články