logo F1online.skF1online.sk

Sainz sa teší z ideálneho prvého dňa vo Ferrari: Nikdy naň nezabudnem

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala28. 1. 2021

Carlos Sainz už odštartoval svoju kariéru pilota Scuderie Ferrari i na trati. V stredu sa prvýkrát predstavil v červenom monoposte z Maranella. Testy zatiaľ hodnotí veľmi pozitívne, hovorí, že lepší štart si ani nemohol želať.

Na okruhu vo Fiorane Carlos Sainz odjazdil viac ako sto kôl, čím pokoril hranicu 300 kilometrov. Vyskúšal si monopost SF71H, ktorý nebol veľmi ďaleko od toho, aby v roku 2018 získal majstrovský titul.

Pre Sainza to boli vôbec prvé kolá vo Ferrari, keďže aj napriek veľkej snahe Scuderie sa jej pre Španiela nepodarilo vybaviť výnimku na posezónne testy v Abú Zabí, akú dostal jeho krajan Fernando Alonso.

V každom prípade Sainz hovorí o nezabudnuteľnom dni. Jeho premiéru sledoval aj jeho otec a známy rely jazdec Carlos Sainz starší. “Bolo to milé mať v takom dôležitom momente mojej kariéry pri sebe otca.”

“Na tento deň nikdy nezabudnem!” pokračoval nadšene. “Dnes ráno mi zazvonil budík ešte pred svitaním, pretože pred výjazdom na trať nás čakalo pár skorých stretnutí. Jedným z najvýnimočnejších momentov bol pre mňa príchod na okruh a chvíľa, keď som zbadal to Ferrari s mojím číslom 55! Tešil som sa na to, kedy doňho naskočím. To prvé inštalačné kolo bolo naozaj vzrušujúce.”

Sainz následne zhodnotil svoj prvý deň. “Pustili sme sa do práce a som veľmi spokojný s tým, ako sa ten deň rozbehol. Podarilo sa nám zvládnuť ten vyčerpávajúci program. Zoznámil som sa s kompletným nastavením: s inžiniermi a mechanikmi, s volantom i procedúrami, ktoré sa, samozrejme, trochu líšia od tých v monoposte, v ktorom som jazdil minulý rok.”

“Chcel by som sa poďakovať Mattiovi (Binottovi), Laurentovi (Mekiesovi) a všetkým vo Ferrari za toto vrúcne privítanie a pozitívny prvý deň v aute z roku 2018. Som veľmi šťastný, a lepší štart som si ani nemohol želať,” doplnil rodák z Madridu.

Sainzovi sa ešte testovacie povinnosti neskončili, vo štvrtok dopoludnia bude jazdiť opäť. Poobede ho vystrieda syn sedemnásobného majstra sveta Michaela Schumacher Mick.

Súvisiace články

Diskusia