logo F1online.sk

Bottasa nezaujíma, či Hamilton podpíše novú zmluvu

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala27. 1. 2021

Valtteri Bottas pokračuje vo svojej zimnej príprave, no popri nej vraj veľmi nesleduje situáciu na prestupovom trhu. Špekulácie, ktorými je opradený Lewis Hamilton, ho nezaujímajú rovnako, ako ho nezaujíma, kto bude jeho kolegom v najbližšej sezóne.

Fínsky pretekár má už od augusta vyriešenú otázku, kde bude jazdiť v roku 2021. Lewis Hamilton má situáciu o niečo náročnejšiu. Hoci sa už január chýli ku koncu, Brit stále nemá podpísaný nový kontrakt, čo vyzerá podozrivo.

Mercedes ubezpečuje, že je len otázkou času, kedy Hamilton položí pero na papier. Ak by sa to však z nejakého dôvodu nestalo, strieborné šípy nemusia smútiť; majú k dispozícii vynikajúcu druhú voľbu v podobe Georga Russella.

V rozhovore pre fínsky hokejový klub Pelicans Lahti dostal Valtteri Bottas i otázku o Hamiltonovom kontrakte. Zareagoval na ňu slovami, podľa ktorých netrápi, kto bude pretekať na druhej strane garáže. “Je mi to jedno. Všetci piloti vo Formule 1 sú kvalitní. Nech už to miesto dostane ktokoľvek, bude to náročné. Momentálne sa viem koncentrovať len sám na seba.”

Presne to Bottas robí a do svojho tréningového programu zaraďuje napríklad i hokej. Na začiatku týždňa si bol zatrénovať s hráčmi Pelicans Lahti. “V tomto období roka je to o tvrdom tréningu. Koncentrujem sa na budovanie svojej kondície. To je aj jeden z dôvodov, prečo som si tak rád šiel zatrénovať na ľad. Snažím sa čo najviac trénovať, pred nasledujúcou sezónou sa sústreďujem na výdrž a silu.”

Bottas sa cez zimu dokonca stal spolumajiteľom klubu Pelicans Lahti. Ten mu prirástol k srdcu, veď majú štadión len pár kilometrov od Nastoly, jeho rodného mesta. V klube však nebude o ničom rozhodovať.

Keďže hokejové kluby na tom nie sú finančne najlepšie ani vo Fínsku, Pelicans Lahti sa rozhodli ponúknuť fanúšikom svoje podiely. Od Nového roka tak klub získal viac ako 2000 nových majiteľov, ktorí spolu vyzbierali cez 200-tisíc eur. S takto nakúpenými podielmi sa nespájajú žiadne rozhodovacie práva.

Bottas sa tak bude môcť zamerať výlučne na svoje pôsobenie vo Formule 1. Pred rokom 2021 má opäť najvyššie ambície, vysvetlil. “Samozrejme, mám len jeden cieľ. Ako tím sme už celé roky na čele. Vyhrali sme konštruktérske tituly, môj kolega ma už niekoľko rokov poráža, takže mojím jediným cieľom je zdolať ho. Koncentrujem sa sám na seba a ničím sa nenechám vyrušiť. Zlepšujem svoje výkony, zdokonaľujem sa ako pilot, nuž verím, že budem mať dobrý rok.”