logo F1online.skF1online.sk

Wolff odmietol úvahy o tom, že by pred Hamiltonom vyťahoval kartu Russell

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Mercedes
Ladislav Király
Ladislav Király25. 1. 2021

Toto Wolff sa po prekonaní koronavírusu opäť naplno vracia do práce a pokračuje v rokovaniach s Lewisom Hamiltonom. Ten je totiž už 25 dní bez zmluvy a ide o veľmi zvláštnu situáciu.

„Ide len o detaily, právnici pracujú naplno,“ uviedol Wolff v rozhovore pre ORF. „Najneskôr v Bahrajne musíme mať niečo podpísané. Právnikom to však nezjednodušujeme, pretože argumentujeme cez Zoom a do rúk im hádžeme nové loptičky. Také sú už raz rokovania.“

V Anglicku sa začalo špekulovať aj o tom, že Mercedes Hamiltonovi hrozí nasadením Georga Russella. Ukázalo sa, že mladý pretekár má značné kvality a keď sadne do silného auta, dokáže vyhrávať. Prečo potom Hamiltonovi platiť 50 miliónov?

„Nie, s kartou Russell sme nikdy nehrali,“ zdôraznil Toto Wolff. „Pri našom dlhoročnom partnerstve nejde o to, aby sme prichádzali s nejakými hrozbami. Russell v daných pretekoch odviedol vynikajúcu prácu a osobne som presvedčený o tom, že jedného dňa zasadne do top auta.“

Rakúšan si však myslí, že na to ešte nevyzrel čas. Očakáva, že Hamilton čoskoro podpíše nový kontrakt.

„Naše vzťahy sú postavené na pevných základoch, spoločne sme slávili veľké úspechy a chceme v tom pokračovať. Ale keď sa v reále nevidíte a nestretávate, len ťažko môžete niečo podpísať,“ dodal Toto Wolff.

Dodajme, že Lewis Hamilton aktuálne trénuje v americkom Colorade.

Súvisiace články

Diskusia