logo F1online.skF1online.sk

Pérez dúfa, že jeho tím dokáže Mercedes pravidelne porážať

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 1. 2021

Sergio Pérez prichádza do Red Bullu a s ním aj vlna očakávaní. Tím sa zastrája, že tentokrát bude „už naozaj“ bojovať o titul. Túto túžbu vyjadril aj nový muž v tíme. Toho čaká náročná výzva, nielen z pohľadu očakávaní naňho kladených Red Bullom, ale aj zo strany tímového kolegu.

Red Bull je prakticky jediným tímom, ktorý môže v roku 2021 vyzvať Mercedes v boji o titul. Rozhodne sa samozrejme na trati, no ak by do bojov o šampionát dokázal prehovoriť aj niekto ďalší, bolo by to veľké prekvapenie. Rozhodujúce bude, či Red Bull zvládne štart sezóny a takisto, či bude mať v bojoch na čele obe autá, a nie len jedno. Preto je príchod Sergia Péreza pre tím taký dôležitý.

Na čo sa Checo v novej sezóne teší najviac? „Na auto, uvidíme, ako konkurencieschopní budeme. Určite musíme znížiť stratu na Mercedes a dúfajme, že ich dokážeme pravidelne porážať s oboma monopostami. Snáď sa nám podarí ich vyzvať a prinesieme Formule 1 lepšie divadlo.“

Ďalšia veľká výzva Péreza sa volá Max Verstappen. Ten po dobu dvoch rokov nemal tímového kolegu, ktorý by sa mu dokázal priblížiť. Od Mexičana sa však očakáva, že mu dokáže Maxovi v súboji s Mercedesom pomôcť.

„Je to veľká výzva,“ hovorí Pérez. „Všetci vieme, aký je Max talentovaný, rýchly a ako veľmi v posledných rokoch vyrástol. Teraz je z neho komplexný jazdec. Rozhodne je jeden najlepších a najrýchlejších na štartovom rošte, ak nie úplne najrýchlejší.“

„Je to pre mňa obrovská výzva. Je súčasťou tohto tímu veľmi dlho, dobre vie, čo od auta chce, ale ja sa na tú výzvu teším, na spoluprácu s ním i spoločné úsilie posunúť tím dopredu,“ dodal Mexičan.

Súvisiace články

Diskusia