logo F1online.sk

Sirotkin predpovedá Alonsovi náročný štart sezóny

Sergej Sirotkin
© Renault
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 1. 2021

Fernando Alonso sa po dvoch rokoch vracia do Formuly 1 a očakávania sú rôzne. Alpine potrebuje plnohodnotného nástupcu po Danielovi Ricciardovi, ktorý sa pobral do McLarenu, čo bude po dvoch sezónach mimo poriadna fuška aj pre takého jazdca, akým je Alonso. Krušné začiatky mu predpovedá aj Sergej Sirotkin, ktorý bol v rokoch 2019 a 2020 rezervným jazdcom Renaultu.

Bývalý pretekár Williamsu pôsobil dva roky v rezerve francúzskeho tímu, miestne pomery preto pozná viac ako dobre. Sledoval aj interný súboj medzi Danielom Ricciardom a Estebanom Oconom, v ktorom Austrálčan absolútne dominoval. Podľa Sirotkina by sa však v roku 2021 mohla karta obrátiť a mužom na koni, minimálne zo začiatku sezóny, bude Ocon, ktorý pozná súčasné pomery v tíme lepšie.

„Esteban bude lepšie rozumieť tímu i svojmu autu. Neočakávam, že bude úplne v tieni Alonsa,“ vyhlásil rodák z Moskvy v rozhovore pre Championat.com.

„Podľa mňa bude pre Fernanda veľmi náročné sa okamžite dostať na úroveň, na ktorej bol Daniel na konci svojho pôsobenia v tíme. Fernando navyše bude mať na tím množstvo požiadaviek a takisto samotný tím bude očakávať od neho, aby začal sezónu čo možno najlepšie.“

„Myslím, že minimálne v počiatočnej fáze sezóny, bude rozdiel medzi Alonsom a Oconom veľmi tesný. Navyše, pódium v Sachíre Estebanovi veľmi pomohlo. Bolo na ňom vidno, akoby mu niekto sňal z ramien veľké bremeno. Mohol sa trochu uvoľniť, a to je veľmi dôležité, najmä v pretekoch,“ dodal Sirotkin.

Súvisiace články