logo F1online.skF1online.sk

Bottas: Gaučoví odborníci ma dosť motivujú

Valtteri Bottas
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 1. 2021

Valtteri Bottas vs Lewis Hamilton, tento súboj napíše v roku 2021 (ak sa Brit konečne s Mercedesom dohodne) svoje piate pokračovanie. A veru, nie je tým najúchvatnejším v histórii Formuly 1. Valtteri v boji so sedemnásobným šampiónom prehráva, a prehráva celkom jednoznačne. Fínsky pretekár však neskladá zbrane.

Napriek fantastickému autu sa Bottas už od roku 2017 skôr obzerá cez rameno, než by mal reálnu šancu zabojovať o titul. V tomto roku rozhodol Hamilton o svojom titule už v Turecku, kým Bottas do posledných pretekov zvádzal súboj s Maxom Verstappenom o druhé miesto. A ani ohliadnutie do dávnejšej minulosti nedáva Valtterimu kredit navyše.

S tým samozrejme prichádza tlak, najmä zo strany fanúšikov. Tí majú Bottasa často za „nosiča vody“ a poslušnú dvojku, ktorá sa Hamiltonovi nikdy reálne nepostaví.

„Títo gaučoví odborníci ma naozaj dosť motivujú,“ vyhlásil Bottas v rozhovore pre Motorsport.com. „Veľa som sa toho naučil, aby ma takéto veci neovplyvnili. Snažím sa tej negativite vyhýbať.“

„Avšak nezáleží, čo robíte, vždy tam bude určitá negativita, niekedy menej, niekedy viac. A s kritikou je to podobné. Niet však pochýb o tom, že vás to motivuje, chcete ľuďom ukázať, že sa mýlia.“

Podľa mienky fínskeho pilota si ľudia častokrát neuvedomujú, akej veľkej výzve čelí. Stojí totiž proti možno najlepšiemu pilotovi Formuly 1 v rovnakom aute. Poraziť ho by teda nebolo jednoduché pre nikoho.

„Podľa mňa ľudia, ktorí tomuto športu naozaj rozumejú, vidia detaily a vedia sa vžiť do kože pretekára, to chápu. Je však veľa takých, samozrejme ako v každom športe, ktorí sú tí typický gaučoví experti, pre ktorých je všetko jednoduché,“ myslí si Bottas.

„Pokiaľ ide o mňa, tak nemám ľahkú prácu. Pozrite sa na čísla, Lewis je najúspešnejší jazdec v histórii Formuly 1, potrebujem ísť víkend za víkendom, byť konzistentný, ale aj rýchly. Takže to nie je jednoduché.“

„Je to však niečo, čo ma motivuje a je to môj veľký cieľ, poraziť Lewisa Hamiltona. Takže budem pokračovať, budem na to čo najviac tlačiť a dúfam, že postúpim na ďalšiu úroveň,“ uzavrel Bottas.

Súvisiace články

Diskusia