logo F1online.skF1online.sk

Horner: Russell dokázal, že Max je lepší, než Hamilton

Christian Horner a Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 1. 2021

Udalosti z Veľkej ceny Sachíru sa motoristickej verejnosti vryli hlboko do pamäti. Je možné, že tieto preteky budú mať pri celkovom hodnotení kariéry Lewisa Hamiltona výrazné miesto, najmä pokiaľ ide o jeho kritikov. Ich myšlienky naplno vyjadril vo svojom poslednom rozhovore aj šéf Red Bullu, Christian Horner.

Ten prehlásil, že aj keď sú preňho dvoma najlepšími jazdcami súčasnosti Lewis Hamilton a Max Verstappen, práve Veľká cena Sachíru je dôkazom toho, že lepším z tejto dvojice je práve jazdec Red Bullu. Ten totiž, podľa Hornerovho názoru, dokáže z auta dostať zakaždým viac, než v ňom skutočnosti je, kým Hamilton ťaží z ohromnej sily svojho monopostu.

„Áno, myslím si, že Max je najlepší a výkon Georgea Russella v Mercedese mi to potvrdil,“ vyhlásil nebojácne Christian Horner v rozhovore pre RacingNews365. Zároveň dodal, že Veľká cena Sachíru nebola ani tak potvrdením nižších kvalít Hamiltona, ale skôr výnimočnosti monopostu Mercedesu.

„Max a Lewis sú podľa mňa nad ostatnými, ale aj keď si nemôžeme zakrývať oči nad tým, čo Hamilton v kariére dosiahol, tak stále mal k dispozícii veľmi dobrý balík. Max na druhú stranu musí byť schopný zo svojho auta vyžmýkať viac.“

„V aute Mercedesu sa jazdec Williamsu dokázal kvalifikovať priamo do prvého radu a Russell tie preteky takmer aj vyhral. Teraz si predstavte, že by Max dostal koronavírus, nikto kto by ho v aute nahradí, sa nedostane na jeho úroveň,“ vyhlásil Horner.

Boss Red Bullu takisto vyzdvihol, ako jeho zverenec v posledných rokoch vyrástol, a to po všetkých stránkach. „Jeho pretekárske umenie je neuveriteľné, rovnako tak manažovanie pneumatík. Veľmi sa zlepšil v tom, ako číta preteky, ale takisto v tom, ako sa dokáže vyrovnať s frustráciou. Veľmi sa v týchto oblastiach zlepšil“

A čo viac, podľa Hornera sme z Maxovej strany ešte ani zďaleka nevideli všetko. Vrchol jeho kariéry a svoje najlepšie výkony má podľa svojho šéfa stále pred sebou.

„Nie, ešte nedosiahol svoj vrchol,“ vyhlásil Horner. „Pozrite sa na jeho výkon v Abú Zabí, fenomenálna pole position a potom odkontrolovaný a veľmi vyspelý výkon v pretekoch od štartu do cieľa.“

Súvisiace články

Diskusia