logo F1online.skF1online.sk

Sainz a Leclerc budú testovať budúci týždeň, Ferrari nasadí až tri roky staré auto

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 1. 2021

Carlosovi Sainzovi nebolo umožnené nasadnúť do monopostu Ferrari počas „nováčikovských“ testov v Abú Zabí. So skrátením predsezónnych testov sa musia tímy veľmi snažiť, aby svojim novopríchodzím pilotom čo najviac pomohli zžiť sa s novým prostredím. Súčasťou toho je i možnosť zajazdiť si so staršou špecifikáciou monopostu.

Mnohé ostatné tímy však túto možnosť nemajú. Nakoniec to vyzerá tak, že jediným, komu to umožnené bude, je Carlos Sainz. Tomu Ferrari umožní zajazdiť si na okruhu vo Fiorane so staršou špecifikáciou monopostu, podľa pravidiel to musí byť minimálne dva roky staré auto.

Podľa informácií portálu RaceFans sa tak stane už budúci týždeň. Na tom by nebolo nič zvláštne, avšak podľa dostupných informácií sa do testov zapojí aj Charles Leclerc, ktorý si samozrejme nemusí na nič nové zvykať. Ďalšou zaujímavosťou je, že Scuderia nevyšle na trať monopost z roku 2019, ktorý je dva roky starý, ale SF71H z roku 2018, teda až tri roky staré auto.

Ferrari to odôvodňuje tým, že toto auto má pripravené v garáži bez potreby väčšej prípravy. Jazdili s ním totiž pred štartom sezóny 2020 v Mugelle a vyskúšalo si ho aj trio mladíkov Mick Schumacher – Callum Ilott – Robert Švarcman na jeseň minulého roku.

Súvisiace články

Diskusia