logo F1online.sk

Šéf F1: Hamilton nepovedal, či podpíše zmluvu alebo nie

Lewis Hamilton
© Mercedes
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka21. 1. 2021

Marketingová hra alebo dôkaz rozporov medzi Mercedesom a jeho jazdeckou hviezdou? Nuž, ani sám šéf F1 Stefano Domenicali nevie, či Brit predĺži s nemeckým tímom svoj aktuálny kontrakt.

Sága okolo kontraktu Lewisa Hamiltona pokračuje a vypĺňa medzeru medzi sezónami. Očakávalo sa, že majster sveta podpíše s Mercedesom novú zmluvu už počas minulého marca, ale prišla celosvetová pandémia koronavírisu a všetko sa zmenilo. Nová zmluva stále nie je na svete a čas beží.

K celej veci sa najnovšie vyjadril aj šéf F1, Stefano Domenicali. „Rozprávali sme sa spolu počas vianočných sviatkov,“ začal pre Sky Sports 24 „Lewis sa pripravuje na novú sezónu, ale nepovedal mi, či podpíše alebo nepodpíše s Mercedesom nový kontrakt,“ prezrádza Domenicali.

„Samozrejme, má veľkú príležitosť dosiahnuť čísla, ktoré budú považované za neprekonateľné,“ komentuje šéf F1 Hamiltonovu východiskovú pozíciu. „Taktiež má možnosť pokračovať v tom, čo vytvoril mimo šport. Pokračuje v príprave, ale nepovedal mi ako sa rozhodol.“

Vo veľkom sa špekuluje o tom, že ak by náhodou Mercedes nepredĺžil s Lewisom Hamiltonom kontrakt, šancu by mohol dostať britský mladík George Russell, ktorý sa vyvíja pod záštitou Mercedesu a momentálne jazdí za britský tím Williams. Vo všeobecnosti sa ale očakáva, že Hamilton sa nakoniec s Mercedesom dohodne na predĺžení doterajšej spolupráce.