logo F1online.skF1online.sk

Sainz nemá strach o vzťah s Leclercom

Charles Leclerc, Mattia Binotto, Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka21. 1. 2021

Carlos Sainz pred novou sezónou vymenil McLaren za Ferrari a jeho dvojičkou už nebude Lando Norris, ale Charles Leclerc. Španiel sa však neobáva zhoršenia vzťahu s novým tímovým kolegom.

Sainz sa dohodol na zmluve s Ferrari už pred prvými pretekmi minulého ročníka. Bolo to rozhodnutie, ktoré bolo často spochybňované, pretože McLaren skončil v Pohári konštruktérov tretí, zatiaľ čo Ferrari šieste. Okrem toho, Scuderia je tímom, ktorý svoju budúcnosť stavia na Leclercovi.

Španiel má s Ferrari podpísaný dvojročný kontrakt, zatiaľ čo Leclercovi od roku 2020 začala plynúť päťročná zmluva. Noví tímoví kolegovia majú rozličné skúsenosti, čo sa vzťahov s druhým pilotom týka. Sainz našiel v Landovi Norrisovi veľkého kamaráta a obaja si veľmi rozumeli, kdežto Leclerc a Vettel si na trati nič nedarovali, hoci medzi oboma kohútmi panuje veľký vzájomný rešpekt.

Carlos sa neobáva toho, aký vzťah bude mať s Charlesom. „Je evidentné, že môj vzťah s Landom bol skvelý a skutočne som si to užil,“ povedal Sainz pre Crash.net. „Odkedy sme sa stretli, mali sme jeden z druhého dobré pocity a dokázali sme to pretransformovať do zdravého a súťaživého vzťahu. Obaja sa rešpektujeme, ale taktiež sme medzi sebou súťažili.“

„Myslím si, že to tímu veľmi pomáha posúvať sa dopredu, čo potvrdzuje tretie miesto pre McLaren v Pohári konštruktérov. Obaja sme na seba na trati dávali pozor a priniesli tímu slušnú porciu bodov. To je presne to, čo chcem preniesť aj do Ferarri,“ hovorí španielsky pilot.

„Vždy som so svojimi tímovými kolegami dobre fungoval. Nikdy som s nimi nemal problém a odkedy som stretol Charlesa, vychádzame spolu, nie sú tam problémy a myslím si, že nám to spolu bude klapať,“ zakončil Sainz.

Tento rok budú na predsezónne testy vyčlenené iba tri dni. Sainz bude mať iba deň a pol na to, aby sa spoznal so svojím Ferrari predtým, ako vycestuje na Veľkú cenu Bahrajnu. Španiel však na tom pracuje už teraz,  trávi hodiny na simulátore, aby bol prechod do reality čo najhladší.

Súvisiace články

Diskusia