logo F1online.sk

Esteban Ocon sa s Alpinom predstaví na legendárnej rely Monte Carlo

Esteban Ocon
© Renault Sport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 1. 2021

Alpine to myslí vážne. Po úvodnom predstavení tímu a jeho farieb rozbehla francúzska automobilka marketingovú mašinériu. Ďalším krokom je exhibičná účasť na slávnej rely Monte Carlo, kde si pilot stajne Esteban Ocon zajazdí s modelom Alpine A110S, jediným modelom zo súčasného vozového parku značky.

Alpine má historicky s účasťou v rely skúsenosti, značka si dokonca zapísala aj víťazstvá na legendárnej Monte Carlo Rally v rokoch 1971 a 1973. Veľmi úspešné pôsobenie v tomto športe za sebou má model A110, ktorý v francúzsky výrobca v roku 2017 oživil. A práve toto auto bude tento týždeň šoférovať Esteban Ocon, ktorý sa zúčastní dvoch etáp prvého podniku novej sezóny WRC.

„Prvýkrát v Monte Carle. Je to legendárne podujatie, klenot sveta motoršportu a je to naozaj niečo špeciálne byť toho súčasťou,“ povedal Ocon. „Už sa na nádhernú Alpine A110S teším, prvýkrát som si ju vyskúšal v októbri, kedy som odjazdil tri kolá na Nordschleife. Bol to skvelý deň, auto je veľmi komfortné a agilné. Pre takúto výzvu je ako stvorené, čakajú nás úzke vlásenky a horské prechody.“

„Rely vždy patrilo k mojim snom. Zajazdiť si s A110S v Monte Carle je úžasný spôsob, ako začať nový rok,“ dodal.

Oconova účasť v Monte Carle je ďalším krokom smerom k obrode tejto historickej francúzskej značky, ktorú započal nový šéf automobilky Renault, Luca de Meo.