logo F1online.skF1online.sk

Pérez má za sebou prvý deň v továrni Red Bullu

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Milan Kubala
Milan Kubala19. 1. 2021

Sergio Pérez začal spoznávať svoj nový domov, keď v utorok prvýkrát zavítal do továrne Red Bullu v Milton Keynes ako jeho oficiálny pilot. Hlási, že je pripravený pustiť sa do nového dobrodružstva.

Tím v rukách Dietricha Mateschitza a thajskej rodiny Júvitjovcov na konci minulého roka uznal, že aj keď väzba Alexa Albona na Thajsko je užitočná z pohľadu marketingu, majstrovský pohár vo Formule 1 môže byť ešte cennejší. Po dôkladnom zhodnotení jednotlivých možností sa tak rozhodli do tímu vziať Sergia Péreza, ktorý si v tom čase hľadal novú prácu.

Po 191 štartoch a jednom víťazstve sa Mexičan konečne oblieka do kombinézy, v ktorej bude mať veľkú šancu začať zbierať väčšie množstvo pódií a víťazstiev. Svoju cestu začal tradičnou prehliadkou továrne, zoznámením sa s inžiniermi a mechanikmi, nuž a vyskúšal si tiež sedadlo.

Na sociálnych sieťach zatiaľ pribúdali krátke príspevky z Pérezovho prvého dňa, pričom v tom poslednom pozdravil i fanúšikov. Následne naň reagoval slovami: “Ahojte! Som pripravený vydať sa na toto veľké dobrodružstvo.”

Na Péreza sa teší aj vrcholové vedenie tímu. Christian Horner od neho očakáva, že na Maxa Verstappena bude vyvíjať väčší tlak ako Albon, hoci splniť to asi nebude také ťažké, keďže Albon na Verstappena netlačil vôbec.

“Checo má plno skúseností a vo Formule 1 jazdí už desať rokov,” konštatuje Christian Horner. “V minulej sezóne podával skvelé výkony a v pretekoch má veľmi, veľmi dobrú rýchlosť. Myslím si, že môže na Maxa zatlačiť viac než Albon v minulom roku. Dúfame, že v kombinácii budeme mať väčšiu silu ako Mercedes.”

Christian Horner už Sergia Péreza pozná i bližšie. V roku 2009 Mexičan pretekal v šampionáte GP2 za tím Arden, ktorý vlastnila Hornerova rodina. Už vtedy si vraj všimol, čo v Pérezovi drieme.

“Počas jeho prvého roka v GP2 bol vždy silnejší v pretekoch než v kvalifikácii. Mal odhodlanie nikdy sa nevzdať,” spomína šéf Red Bullu. “Sergio bol ako pes s kosťou. Myslím si, že sa to stalo aj jeho charakteristikou značkou.”

“Nie je to teda žiadna náhoda, že sa mu podarilo pozbierať pódiá aj v priemerných monopostoch, ktoré v skutočnosti na tie pódiá nepatrili. V pretekoch si ide za svojím a má veľmi dobrý manažment pneumatík. Sergio sa vo svojej kariére dostal do fázy, kedy sa stal komplexne dobrým pilotom,” zhodnotil Horner.

Súvisiace články

Diskusia