logo F1online.skF1online.sk

Sainz: Keď ma oslovilo Ferrari, najskôr som to nebral úplne vážne

Charles Leclerc, Mattia Binotto, Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala17. 1. 2021

Ako asi zareaguje pilot Formuly 1, keď sa mu ozve Ferrari s tým, že má záujem o jeho služby? Carlos Sainz si vraj na začiatku od toho veľa nesľuboval súdiac, že keď Ferrari hľadá nového pilota, určite nekomunikuje len s ním.

Napokon sa ukázalo, že to bol práve Sainz, kto sa v očiach Scuderie javil ako najlepší kandidát na nahradenie Sebastiana Vettela. O jeho príchode sme sa oficiálne dozvedeli v prvej polovici mája niekoľko týždňov potom, čo prvýkrát začali koketovať Carlos Sainz a vedenie Maranella.

“Keď sa prvýkrát skontaktujete, tak si asi viete predstaviť, že idete do veci bez toho, aby ste tomu až príliš verili,” spomína na minulý rok Carlos Sainz. “Myslíte na to, že oni určite komunikujú aj s inými jazdcami.”

“Preto som sa snažil v tejto veci zvoliť uvoľnený prístup. Vždy som sa snažil koncentrovať na prítomnosť. Avšak, počas lockdownu som nemal nič na práci. Nemal som o čom premýšľať, a tak som sa začal o túto vec viac zaujímať,” vysvetlil rodák z Madridu, ktorý sa počas zákazu vychádzania stal novým pilotom Ferrari. “Zrazu sa to všetko zomlelo veľmi rýchlo.”

Znenazdajky sa svet okolo Carlosa Sainza začal krútiť o čosi rýchlejšie. Okrem toho, že sa mal začať nový ročník, sa všetky oči upreli práve na Sainza, ktorý mal s Charlesom Leclercom vytvoriť najmladšiu jazdeckú dvojicu Ferrari od roku 1968. Sainz je preto vďačný aj svojmu bývalému zamestnávateľovi, že mu pomohol toto obdobie zvládnuť.

“Keď sa upíšete Ferrari, viete, čo vás čaká — všetok ten mediálny záujem. Vtedy sme boli uprostred lockdownu, nuž som vedel, že keď prídem do Rakúska, bude mi kladených plno otázok,” opisuje svoje vtedajšie myšlienky Sainz. “Bolo to obdobie, keď som vedel, že najmä v Španielsku bude na mňa sústredená pozornosť médií.”

Dôvod je jednoduchý, jeho krajania nič také nečakali. “Nemyslím si, že by veľa ľudí v Španielsku pred rokom či dvoma čakalo, že Carlos Sainz sa stane súčasťou Ferrari. Poriadne to vybuchlo, no aj veľmi rýchlo vyšumelo. Spolu s McLarenom sa nám podarilo postarať sa o to, že sa nezačali objavovať všelijaké špekulácie. Koncentrovali sme sa na prítomnosť.”

“Nechceli sme, aby sa rozbehol kolotoč špekulácií, chceli sme sa koncentrovať na dôležitý rok, ktorý nás čakal. Myslím si, že to zafungovalo,” dodáva Sainz, ktorému dáva za pravdu i výsledok McLarenu v šampionáte. Nakoniec sa rozišli v dobrom. “Náš vzťah s McLarenom bol vždy veľmi otvorený a uvoľnený. Nikdy som necítil ten tlak, tú záťaž na mojich pleciach.”

Súvisiace články

Diskusia