logo F1online.sk

Rokovania medzi Hamiltonom a Mercedesom napredujú

Lewis Hamilton
© Mercedes
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka15. 1. 2021

Rokovania medzi Lewisom Hamiltonom a Mercedesom ohľadom nového kontraktu sú podľa správ zahraničných agentúr na dobrej ceste. Nová dohoda ale uzavretá doposiaľ nebola.

Do štartu novej sezóny F1 ostávajú približne dva mesiace a majster sveta Lewis Hamilton je stále bez zmluvy. Britský pilot je po konci predchádzajúceho ročníka voľným jazdcom, pričom aktuálne rokuje s Mercedesom o predĺžení spolupráce. Dohoda oboch strán ale doposiaľ uzavretá nebola.

Objavili sa špekulácie, že Mercedes nesúhlasí s prehnanými platovými požiadavkami, ktoré si mal Hamilton stanoviť. Ako sa ale neskôr vyjadril hovorca tímu, išlo o „čistú fikciu“ a vraj „neexistujú žiadne dôvody na starosti“. Faktom ale ostáva, že aktuálna situácia podobnému typu „zaručených“ informácií nahráva.

„Obe strany boli počas uplynulých týždňov vo vzájomnom dialógu. Debata o novej zmluve ide správnym smerom, ale jej rozuzlenie doposiaľ neprišlo,“ informuje americká tlačová agentúra AP. „Mercedes je presvedčený o tom, že Hamilton, ktorý sa na prelome rokov dostal do rytierskeho stavu, predĺži s tímom kontrakt aj na ďalšie obdobie.“

„Hlavným bodom je však dĺžka trvania zmluvy, podľa dostupných správ bol britskému premožiteľovi rekordov ponúknutý len jednoročný kontrakt,“ doplnila agentúra AP.

Aj napriek tomu, že Lewis Hamilton má už 36 rokov, britský pilot očakáva, že s Mercedesom podpíše viacročný kontrakt. Nemecká stajňa by zas preferovala ročnú zmluvu s tým, že postupne vytvorí prostredie pre talentovaného Georga Russella.

Tak či onak, Toto Wolff, tímový riaditeľ, v decembri informoval, že nová zmluva Mercedesu s Lewisom Hamiltonom možno nebude oznámená až do predsezónneho testovania. Všeobecne sa očakáva, že Brit sa s nemeckým tímom napokon dohodne na predĺžení spolupráce a v tomto ohľade nenastanú nijaké prekvapenia.