logo F1online.sk

Ferrari neľutuje, že nezlanárilo Hamiltona. Binotto je teraz spokojný

Lewis Hamilton
© Mercedes
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka14. 1. 2021

Či už ste fanúšikom tohto tímu alebo nie, Ferrari je jednoducho klasika. A ponúkala sa vyslovene luxusná kombinácia talianskej Scuderie s britským pilotom Lewisom Hamiltonom. To sa nakoniec nepodarilo, avšak Taliani tento krok neľutujú.

Koncom roka 2019 talianske noviny La Gazzetta dello Sport odhalili, že prebehali rokovania medzi Ferrari a hviezdou Mercedesu Lewisom Hamiltonom. Rozhovory so slávnou Scuderiou priznal i samotný Brit. Nakoniec z nich nič nebolo, i keď Ferrari muselo otázku jazdeckej dvojice tak či onak vyriešiť.

Nebanuje Ferrari, že sa mu nepodarilo získať dnes už sedemnásobného majstra? „Nemyslím si, že by sme niečo ľutovali, pretože keď sme prijímali tieto rozhodnutia, prijímali sme ich vnímajúc ich ako správne. Dnes máme fantastického pilota, akým je Charles, do ktorého sme ako Ferrari veľa investovali, hovorí Mattia Binotto, šéf tímu, pre Sky Sports.

Sebastiana Vettela, ktorý napokon odišiel do Aston Martinu, nahradil Španiel Carlos Sainz z McLarenu. Vytvorí tak dvojičku s Charlesom Leclercom.

„Myslím si, že má veľa talentu. Keď bude mať správne auto, môže s Hamiltonom súperiť,“ tvrdí Binotto o Leclercovi, do ktorého sú vkladané nádeje vedenia tímu. „Učinili sme kroky a myslím si, že Charles s Carlosom budú veľmi silní. Nemyslím si, že by sa dalo hovoriť o ľutovaní.“

Mattia Binotto sa na záver vyjadril aj k rozchodu Ferrari a viacnásobného majstra sveta Sebastiana Vettela. Nemec sa upísal stajni Aston Martin. „Myslím si, že Sebastian je skvelý človek, výborný pilot a zažili sme spolu niekoľko výborných momentov. Taktiež si ale myslím, že nastal čas, aby sme sa pozerali dopredu. Do budúcna budeme mať veľmi silnú dvojku, najmladšiu od roku 1968. Obaja títo piloti, Charles a Carlos, sú však veľmi silní, veľmi talentovaní. Aj napriek tomu, že sú mladí, majú plno skúseností v F1. Som veľmi spokojný s našou voľbou,“ zakončil boss stajne z Maranella.

Súvisiace články