logo F1online.sk

Motorsport.com: Alpine čakajú zmeny, Abiteboul sa stiahne z postu šéfa pretekárskeho tímu

Renault – ilustračné
© Twitter/Renault F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 1. 2021

Tím Alpine vstúpi do novej sezóny nielen s novým menom a novým vzhľadom, no možno i s reorganizovanou „veliteľskou“ štruktúrou. Portál Motorsport.com prišiel so zaujímavou špekuláciou, podľa ktorej sa z tímu stiahne Cyril Abiteboul a naopak, posilní ho Davide Brivio, jeden zo strojcov úspechu Suzuki v MotoGP.

Suzuki sa na úspech v najvyššej triede motocyklov naozaj načakalo. Čakanie prelomilo v tomto roku zásluhou Joana Mira. Od roku 2014 šéfoval projektu japonskej automobilky v MotoGP Talian Davide Brivio, ktorý sa teraz objavil vo víre špekulácií ohľadne jeho prestupu do Formuly 1.

Tesne po tom, čo Motorsport v stredu prišiel s touto špekuláciou, Suzuki vo štvrtok potvrdilo Briviov odchod z čela tímu. Tým len potvrdili to, čo niektoré zdroje naznačujú, a síce jeho presun k Alpinu. Čoraz viac sa totiž špekuluje o ďalších zmenách na čele francúzskeho tímu, ktorý už beztak „točí“ ľudí na vedúcich pozíciách ako na bežiacom páse.

Hovorí sa o tom, že súčasný šéf stajne, Cyril Abiteboul, sa presunie do vyššej pozície v rámci automobilky Alpine. Jeho pozíciu by mal zaujať súčasný výkonný riaditeľ Marcin Budkowski, ktorý sa stane novým šéfom. Pre Brivia sa tak otvára vedúca pozícia po boku Budkowského.

Alpine špekulácie nekomentoval.

Súvisiace články