logo F1online.sk

Sainz: Som pilotom Ferrari, čo viac chcete počuť?

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 1. 2021

Uvidíme, dokedy bude musieť pilot Ferrari, Carlos Sainz, odpovedať na tieto otázky. V každom prípade, už niekoľkokrát zopakoval, že prestup z Wokingu do Maranella neľutuje a nebude ľutovať ani v prípade, že sa svojmu bývalému zamestnávateľovi bude v sezóne 2021 pozerať na chrbát. Odpoveď spoznáme o pár mesiacov.

Sainz je pre Ferrari určite skvelou voľbou. Mimoriadne rýchly pilot s povesťou veľkého profesionála a tvrdého pracanta. Platí to však aj opačne? Je pre Carlosa Ferrari tým najlepším miestom, kde pokračovať vo svojej veľmi sľubne rozbehnutej kariére?

„Tak hlavne, som pilotom Ferrari, čo viac chcete počuť? Myslím, že k tomu už nie je veľmi čo povedať,“ zopakoval Sainz, ktorého cituje GPFans, už po niekoľkýkrát za posledných niekoľko týždňov. „Stať sa pilotom Ferrari je v mysliach a snoch všetkých pretekárov. Nezávisle na tom, aká je práve situácia, je veľmi, veľmi ťažké niečo také odmietnuť.“

Okrem vyššie spomenutých predností zahral Carlosovi do karát i fakt, že vie dobre po taliansky. Niečo také rýdzo taliansky tím okolo vás ocení. S podobnou „výhodou“ kalkuloval na jar i Daniel Ricciardo, v Maranelle sa však napokon rozhodli pre Sainza.

„Hneď od začiatku som bol presvedčený… viete, je to taliansky tím a v Toro Rosso som sa cítil veľmi dobre. Vždy som cítil, že Ferrari pre mňa môže byť dobrým miestom,“ myslí si Sainz. „Viem po taliansky, tiež poznám tamojších ľudí a cítim, že by som tam mohol byť hneď zo začiatku úspešný.“

„Cítim, že som pripravený na všetko. Vždy som hovoril, že mojim najvyšším cieľom je stať sa majstrom sveta. Som pripravený na ďalší krok s Ferrari a chcem zistiť, kam to povedie,“ uzavrel Sainz.