logo F1online.sk

Alonso sníva o tom, že v roku 2021 bude stáť na pódiu vedľa Sainza

Fernando Alonso
© Renault Sport
Milan Kubala
Milan Kubala30. 12. 2020

Fernando Alonso je pri predpovediach ohľadom nadchádzajúcej sezóny opatrný. Rok 2021 považuje len za akýsi prípravný, hoci aj v ňom dúfa, že sa mu podarí ukoristiť niekoľko pódií. Ideálne by podľa neho bolo, ak by sa na aspoň jednom objavil spolu so svojím krajanom Carlosom Sainzom.

Sainz prestupuje z McLarenu do Ferrari. Je to prestup, ktorý ho k pódiám nemusí nutne priblížiť, no ak sa naplnia očakávania Mattiu Binotta a Ferrari sa vráti na tretie miesto v Pohári konštruktérov, tak sa určite nejaké bude môcť pritrafiť.

Alonso sa zas predstaví vo farbách Alpine. Premenovaný Renault si od novej sezóny nesľubuje zrovna víťazstvá, ale nejaké pódium by sa rovnako ako tento rok mohlo zrodiť.

Podobne to vidí aj Fernando Alonso v rozhovore pre Cadena SER. “S čím by som bol spokojný? Nekladiem si žiadne ciele ohľadom nejakých konkrétnych pozícií. Bolo by však dobré, ak by som sa dostal na pódium.”

“Tento rok sa zdalo, že tímy dostali viac príležitostí ako po iné roky, hoci na druhej strane si uvedomujem, že tieto pódiá prišli len kvôli katastrofám v Mercedese,” podotkol dvojnásobný šampión, k čomu môžeme doplniť, že stredu poľa pomohol aj dramatický úpadok Ferrari.

Alonso následne pokračoval: “Dostať sa na pódium a opäť raz sa napiť šampanského by bolo fantastické. Je to celkom realistické. Pre mňa by to bolo ako sen, keby som na pódiu stál s Carlosom Sainzom.”

A čo pohľad do vzdialenejšej budúcnosti? “V budúcej sezóne bude pokračovať dominancia Mercedesu, ale do roku 2022 vkladáme veľké nádeje. Máme jasný cieľ — rok 2021 bude rokom príprav, zapracovania sa do tímu. Počas tohto obdobia by bolo zopár pódií fantastických. So zmenou pravidiel v roku 2022 však môžeme snívať aj o víťazstvách a o tom, že opäť budeme tam hore.”