logo F1online.sk

Sainz neprišiel do Ferrari len na dva roky: Chcem tu otvoriť nový cyklus

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 12. 2020

Carlos Sainz podpísal pred začiatkom sezóny 2020 dvojročnú zmluvu s tímom Scuderia Ferrari. Podľa mnohých bude pre španielskeho pretekára Maranello len „prestupnou stanicou“, kde má plniť rolu dvojky Charlesa Leclerca. Rodák z Madridu však obe tieto premisy vyvracia, chce v tíme určite zostať dlhšie a chce zdolať každého, vrátane tímového kolegu.

Sainz má za sebou prípravu sedačky i úvodné fotografovanie v červenom. Po prvej návšteve svojho nového domova sa španielsky pretekár porozprával so španielskymi médiami o jeho cieľoch pre nasledujúce dve sezóny.

„Našim spoločným cieľom v nasledujúcich dvoch rokoch je byť úspešní,“ vyhlásil Sainz. „Prišiel som do Ferrari a nemám žiadny termín, kedy by som mal odísť. Chceme dva roky plné krokov správnym smerom. Chcem tu otvoriť nový cyklus.“

Veľa otáznikov ohľadne Carlosovho nového pôsobiska sa týka jeho tímového kolegu. Podľa mnohých z neho bude klasická tímová dvojka, tento status však odmieta ako Sainz, tak šéf tímu Mattia Binotto.

„Byť tichší a serióznejší než Lando, naozaj nie je ťažké. V tomto smere je tak Charles podobný skôr mne, než jemu. Som si istý, že nás čakajú skvelé časy,“ smeje sa Sainz. „Dával som si dobrý pozor na to, akú zmluvu podpisujem. Ferrari mi garantuje rovnaké zaobchádzanie, takže je zbytočné, aby to Mattia Binotto zvlášť zdôrazňoval.“

„Prišiel som do Ferrari, aby som vrátil tím na vrchol a porazil svojich súperov, tímového kolegu nevynímajúc.“

Jeho nový šéf pritom nedávno naznačil, že v roku 2023 by sa brány v Maranelle mohli otvoriť pre Micka Schumachera, ak pôjde všetko ako má. Tieto slová Sainzovi práve nepolichotili, španielskeho pretekára však z miery nevyviedli.

„Priznám sa, že som to nezachytil. Nie je to však moja vec, nestarám sa o to,“ odvetil Carlos.