logo F1online.sk

Silverstone premenuje cieľovú rovinku po Lewisovi Hamiltonovi

Lewis Hamilton, Silverstone
© Twitter/Silverstone
Milan Kubala
Milan Kubala12. 12. 2020

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton sa v sobotu dočkal veľkej pocty. Okruh Silverstone sa rozhodol premenovať cieľovú rovinku medzi zákrutami Club a Abbey na oslavu jeho obrovských úspechov.

Klub britských pretekárskych jazdcov BRDC, ktorý vlastní trať v Silverstone, o novinke informoval v sobotu. Rovinka, ktorú doteraz volali Medzinárodná cieľová rovinka (International Pits Straight), sa tak premenuje na Hamiltonovu rovinku, resp. v angličtine Hamilton Straight.

Je to veľká pocta Lewisovi Hamiltonovi, keďže žiadna časť britského okruhu doteraz neniesla meno po nejakom pilotovi. V Silverstone však mali pocit, že najlepší domáci pretekár si takéto gesto zaslúži.

O tom, že Hamilton bude mať v Silverstone svoju rovinku, ho informoval v sobotu v Abú Zabí David Coulthard, prezident BRDC. “Ako prezident BRDC som bol potešený, že som Lewisovi mohol oznámiť tieto novinky.”

“Toto je prvýkrát v histórii okruhu Silverstone, čo došlo k pomenovaniu časti trate po nejakej osobe. Lewis sa stal obrovskou súčasťou histórie. Vedenie klubu a ja sme mali pocit, že neexistuje lepší spôsob, ako to podčiarknuť, než premenovať túto ikonickú cieľovú rovinku a vzdať hold jeho rekordný úspechom,” dodal Coulthard.

Zvyšné rovinky na tej konfigurácii okruhu v Silverstone, na ktorej preteká Formula 1, sa volajú Wellington Straight a Hangar Straight. Stará cieľová rovinka zatiaľ nesie meno National Pits Straight.

Súvisiace články