logo F1online.sk

Russell berie svoje slová späť: Mám zmluvu s Williamsom

George Russell
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 12. 2020

Po Veľkej cene Sachíru predniesol emóciami nabitý George Russell výrok, ktorý zmiatol mnohých. Povedal: „Dúfam, že spôsobím Totovi Wolffovi bolehlav, nielen smerom k roku 2022, možno aj skôr“. To rozpútalo menší kolotoč, ktorý zastavil pred Veľkou cenou Abú Zabí sám Russell.

„Veľmi som si tie slová v zápale momentu nepremyslel,“ priznal Russell pred Veľkou cenou Abú Zabí. „Emócie boli veľmi silné, no faktom zostáva, že pre rok 2021 mám zmluvu s Williamsom.“

George sa tak môže plne koncentrovať na svoje povinnosti vo Williamse, s ktorým stále nezískal ani bod a aj druhý rok po sebe skončí s vysokou pravdepodobnosťou na poslednom mieste pohára konštruktérov. Kratučká anabáza v Mercedese však môže priniesť i nejaké pozitíva.

„Je toho veľa, s čím môžem Williamsu pomôcť,“ povedal Russell. „Samozrejme, máločo z toho môžem povedať do médií, pretože tak by som to prezradil všetkým.“

„Chlapci v Mercedese pracujú na veľmi vysokej úrovni, zaoberajú sa každým drobným detailom. To sa im samozrejme vypláca a preto tak dominujú. Do Williamsu sa teda vraciam s niekoľkými novinkami vo vrecku: som teraz lepším jazdcom, mám viac sebadôvery a k tomu pár vecí, ktoré pomôžu tímu posunúť sa vpred,“ povedal Russell.