logo F1online.sk

Šťastný Ocon: Áno, plakal som

Esteban Ocon
© Twitter/Renault F1 Team
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 12. 2020

Keď zaváha Mercedes, ostatní sa smejú, alebo ako v dnešnom prípade, plačú. Slzám sa dnes neubránili muži na najvyšších stupienkoch. Pre Sergia Péreza to bolo prvé víťazstvo v kariére, pre Estebana Ocona prvé pódium. Podobne ako Checo, aj Esteban má za sebou viac ako krušné obdobie. Dnešná malinovka na pódiu však bola skvelým zadosťučinením.

Prišiel o miesto vo Formule 1 a strávil rok v garáži Mercedesu. V tejto sezóne dal Oconovi príležitosť Renault, no po ťažkom roku mimo kokpit sa nezačala písať žiadna rozprávka. Esteban sa dosť trápil, Daniel Ricciardo ho pravidelne porážal, niekedy s veľkým rozdielom. Niet preto divu, že francúzsky mladík bol po dvadsiatich rokoch úpornej snahy nabitý emóciami. A keď zbadal šachovnicovú vlajku, nechal im voľný priechod.

„Mali sme pred dneškom veľké očakávania. Štartovali sme mimo najlepšej desiatky, takže sme vedeli, akú stratégiu zvoliť. Dáta naznačovali, že máme na najlepšiu päťku a bude to dobrý comeback. Chlapci, ktorí išli na viac zastávok, ako len na jednu, mali trochu problémy. Určite sme si však nemysleli, že budeme tak blízko víťazstva. Boli to úžasné preteky,“ povedal Esteban vo svojom prvom rozhovore po pretekoch.

„Nemám slov. Na cieľovej čiare som plakal. Lomcovali mnou toľké emócie. Nikdy som pre nič neplakal, ale poviem vám, dnes som mal na tie slzy dobrý dôvod.“

„Aká to skvelá cesta, už len cesta sem bola veľmi náročná. Obetoval som toho mnoho, nebolo jednoduché sa vôbec prebojovať do Formuly 1 a vlani som ešte k tomu musel odísť. Takže nebolo ľahké sa sem po druhýkrát vrátiť,“ povedal Ocon.

Aj na tlačovej konferencii, niekoľko minút po pretekoch, lomcovali francúzskym mladíkom emócie. Slzy síce už chýbali, no s hrdosťou priznal, že bol pod šachovnicovou vlajkou veľmi dojatý.

„Bolo to úžasné. V cieli som vypustil všetky tie emócie zo seba von. Áno, plakal som,“ povedal Ocon. „Hovorím to hrdosťou, pretože to bola ťažká sezóna. Nedarilo sa mi a ozvalo sa veľa kritikov. No verili sme si a v priebehu roka sa nám podaril masívny progres. Nie všetci to videli, ale áno, podarilo sa nám to.

Súvisiace články