logo F1online.sk

Dojatý Schumacher po zisku titulu: Premohlo ma to

Mick Schumacher
© Twitter/Haas F1 Team
Milan Kubala
Milan Kubala6. 12. 2020

Po dvanástich podujatiach, na ktorých Mick Schumacher ani raz nezískal pole position, sa napokon mohol tešiť z titulu. Po prejazde cieľom ho, pochopiteľne, zaplavili silné emócie. Úspešne sa totižto vydáva na cestu, po ktorej šiel aj jeho otec. Na cestu Formuly 1.

Ziskom šiesteho a osemnásteho miesta Schumacher určite osláviť titul nechcel, ale sezóna je dlhá a nepočíta sa len výsledok z posledného víkendu, ale počet bodov dosiahnutý počas celého ročníka. V tomto ukazovateli predčil Calluma Ilotta o štrnásť bodov a tretieho Jukiho Cunodu o pätnásť.

“Ak mám byť úprimný, tak ma to trochu premohlo,” priznal Mick Schumacher, na ktorom to bolo vidieť hneď po vystúpení z auta. “Naozaj sa necítim ako šampión, asi mi to pár dní bude trvať.”

“Znie to dobre, ale vyznelo by to lepšie, keby som mal za sebou dobrý deň. V každom prípade sme toho spravili dosť, aby sme sa stali majstrami. Dlžím to im, dlžím to svojmu tímu, je to skvelá partia. Callum mi dal zabrať a bolo to naozaj ťažké, ale na druhej strane som si to aj užil,” zneli prvé slová novopečeného šampióna.

Mickovo popoludnie sa pokazilo hneď v štvrtej zákrute, kde prebrzdil ľavú prednú pneumatiku. Aj napriek tomu zostal na trati s nádejou, že sa mu podarí udržať na bodoch. Do sedemnásteho kola naňho súperi tlačili, v jednom momente dokonca celú prvú sedmičku delili len dve sekundy, no prichádzali ďalšie a ďalšie prebrzdenia. Ľavá predná pneumatika sa zvykla zablokovať práve na tej ploche, na ktorej ju prebrzdil v prvom kole.

“Vedel som, že to s tým vetrom bude náročné,” pokračoval budúci pilot Haasu. “Boli silné nárazy a idúc do štvrtej zákruty mi vietor fúkal do chrbta. Brzdil som neskoro, to je krutá pravda. Na brzdy som šiel neskoro, čo ovplyvnilo celé moje preteky.”

“Potom som robil, čo som mohol, aby som sa udržal pred Callumom. A mal som dobrú rýchlosť. Cítil som, že zadné gumy mi pomaly odchádzajú, ale pokračoval som. Potom som si povedal, že na týchto gumách už nemôžem jazdiť a musíme niečo urobiť.”

“Trochu som sa bál zájsť do boxov, ale tím mi povedal, aby sme to skúsili a že na tej sade aj tak do cieľa nedôjdeme. Tak sme zastavili, no už sa nám nepodarilo dostať sa späť dopredu.”

“V každom prípade dnes sme sa stali majstrami a na to si budú ľudia pamätať,” múdro poznamenal Schumacher. “Zabudnú na dnešné preteky, budú vidieť len tie dobré časy. A ja tiež.”

Facebook/FIA Formula 2
Facebook/FIA Formula 2
Facebook/FIA Formula 2
Facebook/FIA Formula 2
Facebook/FIA Formula 2
Twitter/Haas F1 Team

Súvisiace články