logo F1online.sk

Grosjean vynechá aj preteky v Abú Zabí, odlieta domov

Romain Grosjean
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala6. 12. 2020

Sezóna sa pre Romaina Grosjeana nakoniec neskončí tak, ako by si bol želal. Na Veľkej cene Abú Zabí bude chýbať, informoval dnes na svojich sociálnych sieťach. Namiesto toho zamieri domov, kde sa bude liečiť zo zranení.

Francúz sa chcel zúčastniť na finále aktuálnej sezóny, ale posledné slovo dostali doktori a zdravý rozum. Nemalo by zmysel sa trápiť v monoposte na chvoste štartového poľa a riskovať, že sa mu v dôsledku problémov s ľavou rukou niečo stane, prípadne spôsobí nejakú nehodu.

“Dnes ráno som musel prijať veľmi ťažké rozhodnutie,” otvoril Romain Grosjean svoj príhovor fanúšikom. “V Abú Zabí nebudem pretekať. Snažil som sa, robil som, čo som mohol, lekárom som dal dostatok času na to, aby to prebrali. Kvôli môjmu zdraviu a mojej bezpečnosti bude lepšie, ak nebudem riskovať preteky v Abú Zabí.”

“Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie, ale pre moju budúcnosť aj najlepšie. Dúfam, že budem pracovať na tom, čo ma čaká v budúcnosti, kde budem pretekať, kde budem vyhrávať,” pousmial sa Grosjean. “Chcem sa vám všetkým poďakovať za správy a podporu.”

Tento víkend sedí v aute Romaina Grosjeana Pietro Fittipaldi, no to sa už o týždeň môže zmeniť. Sezóna Formuly 2 sa totižto v Bahrajne práve končí, čo uvoľní oboch jazdcov Haasu pre budúci rok.

V hre tak okrem Fittipaldiho sú aj Nikita Mazepin a Mick Schumacher, ktorí by sa mohli dočkať skoršieho debutu vo Formule 1. Mick Schumacher už pred víkendom vyhlásil, že na takúto výzvu je pripravený, nuž cez týždeň budeme nedočkavo očakávať správy o tom, na koho ukáže prstom Günther Steiner.

Aktualizované: Haas vo svojom nedeľňajšom oficiálnom tlačovom stanovisku uviedol, že Pietro Fittipaldi bude pretekať aj v Abú Zabí.