logo F1online.sk

Schumacher: Som pripravený pretekať už v Abú Zabí

Mick Schumacher
© Twitter/Ferrari Driver Academy
Milan Kubala
Milan Kubala2. 12. 2020

Už vieme, že na Veľkej cene Sachíru nahradí Romaina Grosjeana Pietro Fittipaldi, no pred Abú Zabí je všetko otvorené. V hre je aj súťažná premiéra Micka Schumachera. Líder priebežného poradia Formuly 2 hlási, že bude pripravený skočiť do auta, ak bude treba využiť jeho služby.

Günther Steiner bol hneď po Grosjeanovej nehode presvedčený, že v Abú Zabí bude chcieť pretekať, ak mu to jeho zdravotný stav dovolí. V utorok to potvrdil aj samotný Francúz, ktorý sa vraj s Formulou 1 nechce rozlúčiť vyskakovaním z horiaceho pekla. Všetko teda bude závisieť od rýchlosti hojenia Grosjeanových rán.

Predtým, ako si Grosjean opäť sadne do auta, bude musieť dostať zelenú od lekárov a absolvovať všetky záťažové a vyslobodzovacie testy. Ak nebude dostatočne fit, bude ho musieť niekto nahradiť. Je na takúto výzvu Schumacher pripravený?

“Ak sa uvažuje o tom, či som pripravený, tak ja cítim, že som,” odpovedal Mick Schumacher na stredajšej tlačovke. “Máme tu tri voľné tréningy, v rámci ktorých máte čas sa všetko naučiť.”

“Bola by to výzva, ale ja si určite myslím, že by som sa dokázal s autom lepšie spoznať, aby som bol na nasledujúci ročník ešte dôkladnejšie pripravený,” hovorí nový prírastok v rodine Haasu, ktorý však oficiálne stále patrí pod hlavičku Jazdeckej akadémie Ferrari.

Günther Steiner tvrdí, že skôr, ako to bude nutné, nebude spomedzi mien Schumacher, Mazepin a Fittipaldi vyberať žiadne, ktoré by malo Grosjeana nahradiť. Šéf Haasu si chce počkať na posudok od lekárov.

“Situácia sa má tak, že v pondelok chcem vedieť, ako na tom bude Romain. Na tom som sa s ním dohodol,” hovorí Günther Steiner. “Nechcem ani špekulovať o jeho nahradení. V zálohe máme dostatok jazdcov, ktorí by mohli jazdiť. Nemám teda v tomto smere obavy. Toto rozhodnutie prijmeme, ak si budeme stopercentne istí, že Romain nebude môcť jazdiť.”

Steiner dúfa, že sa Grosjean s Formulou 1 rozlúči pretekársky. “Ak bude môcť dokončiť svoje putovanie v Haase v pretekoch, tak to tak budem chcieť a nie, aby sa len prizeral. To je náš cieľ. A o tom som sa s ním aj bavil.”

“Povedal som mu, že ho plne podporujem v tom, že chce odísť, ako sa patrí. Odpovedal mi, že to chce spraviť presne rovnako ako ja. Preto som v tejto téme neúprosný. O ničom sa nebude rozhodovať skôr, ako budeme mať istotu, že nebude môcť jazdiť,” dodal.