logo F1online.sk

Wolff o Hamiltonovi: Nie je mu práve najlepšie

Lewis Hamilton a Toto Wolff
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 12. 2020

Lewis Hamilton bol minulý týždeň s rodinou a priateľmi v Dubaji. Z emirátov si do Bahrajnu priniesol aj veľmi neželaný suvenír v podobe koronavírusu. V pondelok prišli prvé symptómy a testy napokon potvrdili najhoršie obavy. Sedemnásobný šampión tak vynechá tento a možno i budúci víkend.

Zo situácie nie je nadšený ani jeho šéf Toto Wolff. Hamiltonovi ani Mercedesu to však až tak vadiť nemusí, oba tituly už majú vo vrecku a ak sa u Lewisa nevyskytne ťažší priebeh ochorenia, všetko by malo byť v rámci možností v poriadku.

„Nie je mu práve najlepšie,“ priznal pred mikrofónmi Sky Sports Toto Wolff. „Covid-19 je niečo, čo nesmiete brať na ľahkú váhu, no je v dobrých rukách, a to je najdôležitejšie.“

„Tieto prvé dni nie sú nikdy príjemné. Má ľahké príznaky a asi si viete predstaviť, že pretekár by teraz radšej sedel v aute.“

Otázne teraz je, kedy uvidíme sedemnásobného šampióna opäť v akcii. Mnohí to s jeho návratom v Abú Zabí nevidia veľmi ružovo, no podľa Wolffa by sme ho už o týždeň mohli vidieť opäť v aute.

„Už sme videli, že tak do desiatich dní by mohol byť opäť negatívny. Podľa mňa je tak jeho návrat na posledné preteky sezóny možný, ak sa samozrejme všetko dobre vyvinie. Na druhú stranu sme počuli o mnohých športovcoch, ktorí mali pozitívne testy aj dlho po tom, čo mali posledné príznaky,“ povedal Wolff.

Súvisiace články