logo F1online.sk

Bottas nepôsobí najistejšie, hovorí o ťažkom dni

Valtteri Bottas
© Twitter/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala4. 12. 2020

Valtteri Bottas mal byť suverénom piatkových tréningov, no k tejto pozícii mal skôr George Russell, ktorý oba tréningy vyhral. Fín nebol spokojný so svojím monopostom, z čoho pramenilo aj viacero chýb. Piatok hodnotí ako náročný.

V prvom tréningu stratil Bottas tri desatiny, no to pripisuje poškodeniu podlahy, ktoré avizoval Toto Wolff po skončení prvej 90-minútovky. Stalo sa to vraj na úplnom začiatku dnešných jázd, a tak by sme výsledky prvého tréningu nemali brať ako stopercentne relevantné.

“Mal som ťažký deň. V prvom tréningu som si v prvom stinte poškodil podlahu, keď som vo ôsmej zákrute preskočil cez obrubník,” vysvetľuje Valtteri Bottas. “Chýbal na nej jeden veľký kus. Zvyšok prvého tréningu tak bol nanič.”

“V druhom tréningu som sa cítil OK,” plynule pokračoval pilot Mercedesu, z ktorého výkonu máme zmiešané pocity. V druhom tréningu by bol totižto najrýchlejší, keby zas a znova nevychádzal z trate. “Na mäkkej zmesi som nakoniec nepridal žiadne kolá, mal som jedno solídne kolo, ale to mi kvôli limitom trate zmazali.”

Byť rýchly je dôležité, ale nerobiť chyby azda ešte dôležitejšie. V kvalifikácii to môže rozhodnúť. Darmo bude mať potenciál na rýchle kolá, ak mu ich komisári zmažú. Bottasovi dnes zobrali až šesť časov, čo je najviac spomedzi všetkých pilotov.

“Nebol to najlepší deň,” zopakoval Bottas, “ale aspoň dlhé jazdy boli dosť konzistentné. Red Bull na stredne tvrdej zmesi však vyzerá byť dosť rýchly. Uvidíme zajtra. Red Bull vyzerá byť dosť konkurencieschopný, George pôsobí rýchlo. Stále nás čaká nejaká práca, aj z mojej strany, aby som to do kvalifikácie dal všetko dokopy.”

Bottas mal najväčšie problémy v prostrednej časti okruhu. “Je to veľmi technická sekcia s veľkým množstvom hrboľov, určite nie je najľahšia. Ľahko tam stratíte desatinku, no a v kvalifikácii to na takomto krátkom okruhu môže rozhodnúť.”

Súvisiace články