logo F1online.sk

Vettelovi sa nepáčil Leclercov manéver, kolegu označil za bezohľadného (VIDEO)

Sebastian Vettel pred Leclercom
© Scuderia Ferrari Press Office
Ladislav Király
Ladislav Király1. 12. 2020

Sebastian Vettel obsadil na Veľkej cene Bahrajnu až trináste miesto, čo bolo po tureckom pódiu jednoznačným sklamaním. V rozhovoroch s novinármi netajil rozhorčenie zo správania sa jeho kolegu Charlesa Leclerca počas reštartu po havárii Romaina Grosjeana.

„Nemôže to robiť tak, ako keby som tam vôbec nebol,“ posťažoval sa Vettel svojmu inžinierovi po incidente z prvej zákruty. „Je to úplne to isté, ako v Rakúsku. Vážne. Tentoraz som do neho asi mal vraziť, možno to bola lepšia alternatíva.“

Celý problém vznikol po tom, ako Vettel štartoval desiaty a Leclerc dvanásty. Monačan sa však v prvej zákrute pichol dovnútra a svojho kolegu v zásade zavrel. Ten musel spomaliť a prišiel o niekoľko pozícií.

„Už po štarte som tak prišiel o veľa pozícií, pretože som tam bol stlačený. Na naše druhé auto som si dával dodatočný pozor, ale výrazne som na to doplatil a stratil som pozície,“ opisoval situáciu Vettel, ktorý mal v prvom stinte tvrdé pneumatiky a sťažoval sa, že auto je neovládateľné.

„Tvrdé gumy vôbec nefungovali. Potom to už nebolo také zlé, ale boli sme doslova nikde a už som to nevedel zachrániť,“ skonštatoval Nemec, ktorý bol po prvom stinte až osemnásty. „V závere to v čistom vzduchu nebolo také zlé. Od prvého prezutia. Prvá sada mi nikdy nezačala fungovať a jazdilo sa fakt veľmi ťažko.“

Sebastian Vettel svojho kolegu v rozhovore párkrát označil slovom „ruthless“, teda „bezohľadný“. Zjavne medzi nimi nie je najlepšia harmónia, ale už ich čakajú len dve spoločné veľké ceny.

Situáciu môžete posúdiť z palubných záberov oboch jazdcov…