logo F1online.skF1online.sk

Pérez si je svojím miestom neotrasiteľne istý. Lawson ešte na rok 2025 nehľadí

Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala18. 10. 2024

Sergio Pérez sa pred letnou prestávkou stal stredobodom pozornosti a zdá sa, že si to pred koncom sezóny zopakuje. Opäť sa totiž začína skloňovať jeho potenciálny odchod z Red Bullu, k čomu výrazne prispieva aj športový poradca tímu Helmut Marko. Pérez však odkazuje, že sa nikam nechystá.

V juniorke Red Bullu by sa mal teraz začať lámať chlieb. Helmut Marko chce preveriť výkonnosť Liama Lawsona a už vopred naznačuje, že ak podá uspokojivé výkony, tak by o rok mohol skončiť v hlavnom tíme vedľa Maxa Verstappena. Vyčítať to môžeme z jeho nedávneho vyjadrenia, že v ideálnom prípade by chcel vidieť v Red Bulle jazdca z akadémie.

Môžeme sa domnievať, že tým narážal práve na Liama Lawsona. Pre juniorov z Formuly 2 by to bol príliš veľký skok a azda nikto nečaká, že by vedenie červených býkov odrazu prestalo ignorovať Júkiho Cunodu.

Počas víkendu v Singapure sa k tomu pridali špekulácie, že Sergio Pérez by mohol na domácich pretekoch v Mexiku oznámiť koniec svojej kariéry. Dovtedy vraj Red Bull ešte využije jeho marketingový potenciál v krajinách strednej Ameriky.

Sergio Pérez zrejme na tieto špekulácie zareagoval zverejnením scény z filmu Vlk z Wall Street, v ktorej hlavná postava Leonarda di Capria odkazuje, že nikam neodchádza. Mexičan prezradil, čo tým presne chcel povedať.

“Ľudia si niekedy začnú tieto špekulácie spájať a najmä v Mexiku sa ich chytajú. Obzvlášť pred blížiacou sa VC Mexika som nechcel, aby boli moji fanúšikovia uvedení do omylu týmito nepravdivými informáciami,” vysvetľuje Sergio Pérez. “Chcel som len jasne odkázať, že na sto percent tu budem aj o rok.”

“Mám svoj kontrakt a naplním ho. Na to ostatné nemyslím. Myslím len na to, ako vyriešime problémy, ktoré nás v súčasnosti trápia s naším monopostom,” ubezpečil 34-ročný jazdec Red Bullu.

Veľký počet mladíkov na štartovom rošte víta — okrem Olivera Bearmana Formula 1 tento rok spoznala aj Franca Colapinta, v nasledujúcej sezóne sa pridajú aj Kimi Antonelli, Jack Doohan, no a napokon je tu Liam Lawson.

“Som rád, že sa sem dostávajú títo mladíci a okamžite sú konkurencieschopní,” chváli juniorov Pérez. “Dnes už jazdci prichádzajú oveľa vyzretejší, ako keď som začínal ja. V podstate celú svoju kariéru sú spätí s tímami Formuly 1. Boli na mnohých pretekoch, vedia, ako to tu funguje a okamžite sa dostávajú do tempa. Vidieť to je skvelé.”

Mexičan by sa však predsa len mal modliť, aby sa Liam Lawson do tempa nedostal až príliš rýchlo. Red Bull si v posledných mesiacoch ešte ako-tak mohol dovoliť jeho výpadky, ale úplne iný príbeh to bude o rok, keď sa od začiatku sezóny budú biť o víťazstvá štyri tímy.

Liam Lawson vo štvrtok prezradil, že zatiaľ sa príliš nevenuje špekuláciám o jeho potenciálnom povýšení do Red Bullu. “Ak mám byť úprimný, to je ešte veľmi ďaleko. Mám nastavený rovnaký cieľ, aký som mal už od svojich sedemnástich a doby, keď som sa pridal do programu. Všetko sa to týka výkonnosti a presne tak sa na to aj budem pozerať.”

Súvisiace články

Diskusia