logo F1online.skF1online.sk

Piloti potvrdili, že Red Bull nasadí v Austine vylepšený balík

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 19:29

Formula 1 má za sebou dlhú prestávku. Letná pauza je najdôležitejším predelom sezóny a po jej skončení očakávame, že sa aspoň trochu zmení rozloženie síl. Neoficiálna jesenná prestávka by však tým pádom mala byť ešte dôležitejšia, keďže v posledných troch týždňoch sa síce nejazdilo, ale továrne zostali otvorené. Red Bull už potvrdil, že v Austine bude mať k dispozícii nové diely.

V lete sme možno mali trojtýždňovú prestávku, ale tímy v jej priebehu museli zavrieť továrne na dva týždne. Na prelome septembra a októbra sa nič také nestalo. Inžinieri pracovali naplno a prestávku využili. Red Bull sa už popýšil tým, že v Austine budú mať premiéru nové diely.

„Pred Veľkou cenou USA sme mali pár týždňov prestávku, čo nám dalo čas a priestor na sústredenie a tvrdú prácu na výkonnosti monopostu,“ povedal pred návratom na okruhy pilot Red Bullu Max Verstappen. „Vykonali sme nejaké zmeny na aute a dúfame, že okruh mu lepšie sadne. Uvidíme teda, či budeme konkurencieschopnejší.“

„Tento víkend nás čaká ďalší šprint a veľa sme si toho naplánovali. Austin je naozaj skvelé mesto a tunajšia atmosféra sa nedá prirovnať k ničomu inému. Na trati sa objavím s mojou americkou helmou, ktorá je poctou tunajším vášnivým fanúšikom. Je na nej vyobrazená panoráma troch amerických miest, v ktorých sa jazdí Formula 1. Máme na toto miesto skvelé spomienky a tešíme sa na návrat k pretekaniu tento víkend,“ povedal Verstappen.

Pripojil sa aj jeho tímový kolega Sergio Pérez. Ten využil voľný čas na návrat domov do Mexika. Aj keď jeho domáce preteky prídu až budúci víkend, aj v Texase si užíva obrovskú podporu tribún, keďže do jeho vlasti to nie je ďaleko. Red Bull má pripravené nové diely a dúfa, že nechá zabudnúť na výsledky z posledných mesiacov.

„Som rád, že sme späť. Čakajú nás niektoré z našich najobľúbenejších veľkých cien. Každý si robí srandu, že mám veľa domácich pretekov, ale v Austine sa vždy cítim ako doma a podpora fanúšikov je naozaj príjemná,“ povedal pred štartom víkendu Sergio Pérez.

„Doma v Mexiku som tvrdo trénoval a bol som v pravidelnom kontakte s tímom v Británii. Do Austinu sa chceme vrátiť s lepším autom a počas prestávky sme vykonali niekoľko zmien s cieľom zlepšiť naše tempo. Uvidíme, ako konkurencieschopní budeme tento víkend,“ uviedol takmer domáci pretekár pred americkou trojičkou pretekov.

Súvisiace články

Diskusia