logo F1online.skF1online.sk

Špeciálne lakovania v USA: McLaren siahne po chrómovej, Alpine propaguje hru Indiana Jones

McLaren so strieborným lakovaním MCL60
© McLaren
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 20:35

So špeciálnymi lakovaniami sa nám v poslednej dobe roztrhlo vrece. Pred víkendom v Austine nám upravené farby monopostov predstavili hneď tri tímy. McLaren sa čiastočne vráti k striebornej, Alpine siahne po oranžovej a Haas si zas pripomenie svoju americkú identitu.

Na Veľkú cenu USA mal pôvodne pripravené špeciálne lakovanie aj Red Bull, ktoré vytvorili samotní fanúšikovia. Autorov víťazného návrhu však nakoniec musel informovať o tom, že ich lakovanie zostane len na papieri. Červení býci si vraj už nemôžu dovoliť dodatočný kilogram farby, ktorý by monopost spomalil o 0,03 sekundy na kolo.

Dnes si tak môžeme prezrieť tri nové farebné schémy. Tou prvou, inšpirovanou americkou vlajkou, sa na obed pochválil Haas. Na jeho bočniciach uvidíme motív orla, na prednom krídle zas hviezdy. Prvýkrát sa už na lakovaní budú vynímať aj logá Toyoty GAZOO Racing.

Haas

V priebehu utorka nás následne prekvapil novým sfarbením McLaren, ktorý spoluprácu s Google Chrome pripomína aj chrómovými prvkami na karosérii a kombinézach jazdcov. Ani teraz si však na svoje neprišli fanúšikovia pravých retro dizajnov, ktorí po pondelňajšej upútavke dúfali, že McLaren by sa konečne mohol odvážiť prestriekať celý monopost chrómovou z rokov 2006 až 2014.

V neposlednom rade zaujal Alpine, z ktorého sa vďaka akcionárom z Hollywoodu nedávno stal prenosný banner na film Deadpool & Wolverine. Po tomto počine sa v USA môžeme tešiť na promo novej hry Indiana Jones and the Great Circle, ktorá je výsledkom spolupráce Alpinu so sponzorom Xbox, hoci hra bude dostupná aj na ostatných platformách vrátane PC a PlayStation.

Predchádzajúca fotkaAktuálna fotkaNasledujúca fotka
McLaren 1/15
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren
McLaren

Súvisiace články

Diskusia