logo F1online.skF1online.sk

Sainz má v Alpine stále otvorené dvere, hovorí Briatore

Carlos Sainz
© SF Press Office
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 06:16

O Carlosa Sainza sa strhla veľká bitka medzi Audi, Alpinom a Williamsom, ktorú nakoniec vyhrala britská stajňa. V Enstone však na pilota Ferrari ešte celkom nezabudli. Flavio Briatore mu stále núka sedačku pre prípad, že by si to po nasledujúcej sezóne rozmyslel.

Alpine sa do bitky o Carlosa Sainza zapojil pomerne neskoro, no dokázal mu celkom úspešne zamotať hlavu. Španiel nás dlhé týždne naťahoval, akoby sa nevedel rozhodnúť. Alpine však napriek snaženiu Flavia Briatoreho obišiel naprázdno a vedľa Pierra Gaslyho musel posadiť Jacka Doohana.

“Nie sme sklamaní. Carlos predstavoval príležitosť, ale prišla azda príliš skoro,” uznal Flavio Briatore, ktorý v Alpine pôsobí ako poradca generálneho riaditeľa Lucu de Mea.

V kokpite totiž môže sedieť Hamilton, Verstappen, Schumacher aj Senna, no ak nie je splnený jeden predpoklad, stajni nepomôžu. “Skôr, než sa budeme rozprávať o jazdcoch, sa treba baviť o konkurencieschopnosti auta. Ak totiž nepodáva výkony na úrovni, tak je jedno, ktorého jazdca posadíte za volant. V prvom rade to tu s Oliverom musíme vyčistiť a všetkých v Alpine opätovne motivovať,” určil priority bývalý šéf Benettonu a Renaultu.

Skvelým príkladom má byť Verstappen, ktorý je mnohými považovaný za najlepšieho jazdca súčasnosti. Ani najlepší pilot súčasnosti však nedokázal vyhrať už osem veľkých cien po sebe. Za ten čas sme videli triumfy McLarenu, Ferrari aj Mercedesu.

“Max Verstappen pred rokom vyhrával všetky preteky a teraz sú konkurencieschopnejšie iné autá. Preteky začali vyhrávať iní piloti. Ja nechcem minúť iks miliónov na jazdca, pretože on nedokáže byť rozdielovým prvkom,” vysvetlil Briatore, no na záver Sainzovi odkázal, že v Alpine je vítaný. “My sme s Gaslym spokojní. Budeme mať aj jedného mladého jazdca. Ak by sa však Carlos chcel k nám pridať v roku 2026, budeme tu.”

Súvisiace články

Diskusia