logo F1online.skF1online.sk

Colapinto zo seba nie je prekvapený: Vedel som, že budem rýchly

Franco Colapinto
© X/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 20:42

Franco Colapinto vletel do Formuly 1 ako víchor. Argentínsky pretekár nechal dokonalo zabudnúť na Logana Sargeanta a ukazuje, že aj keď nemáte hviezdnu juniorskú kariéru, dokážete sa presadiť vo Formule 1. Sám Franco však hovorí, že ho dobré výsledky neprekvapili.

Colapintove výkony priniesli obnovený záujem o mladých jazdcov. Samotný Williams sa dostal do zvláštnej situácie, keď pre budúcu sezónu podpísal viacročnú zmluvu s Carlosom Sainzom, ale zrazu objavil novú nádej vo svojom rezervnom a testovacom pilotovi. Ten sa parádne predviedol na každej zo svojich troch veľkých cien, keď skončil postupne na dvanástom, ôsmom a jedenástom mieste.

To je začiatok ako z veľkej knihy, ale sám Colapinto hovorí, že presne toto od seba aj očakával. „Viem, čo dokážem. Očakával som, že budem rýchly,“ vyhlásil Argentínčan v rozhovore pre Motorsport.com. „Aj keď v aute nemám veľké skúsenosti, tím sa rozhodol, že ma posadí do kokpitu. Som rád, že im môžem pomôcť.“

O svojich pokrokoch v úplne novom svete Formuly 1 povedal: „Myslím si, že odvádzame dobrú prácu ako tím. Je to náročné. V aute máte k dispozícii množstvo nástrojov a môžete zmeniť veľa nastavení. Učím sa však s každým výjazdom na trať. Postupne si zvykám a zisťujem, ako z auta vyťažiť maximálnu výkonnosť.“

Ten poriadne podkuruje aj svojmu novému tímovému kolegovi Alexovi Albonovi. Britsko-thajský pretekár má za sebou dominantné predstavenia proti Nicholasovi Latifimu a Loganovi Sargeantovi. Porovnanie s Colapintom je však zatiaľ pomerne vyrovnané, čo dodáva novú šťavu aj budúcoročnému meraniu síl medzi Albonom a Sainzom.

„Užívam si túto príležitosť a viem, že to bude ťažké, ale odvádzame skvelú prácu ako tím a všetci mi pomáhajú, aby som sa čo najrýchlejšie učil. Už v mojich druhých pretekoch sme dokázali bodovať. Pracovať spoločne s týmto tímom je pre mňa splnený sen,“ odkázal Colapinto.

„Po mojom príchode do Formuly 1 mi Alex veľmi pomohol. Podľa mňa mám proti sebe jeden z najlepších referenčných bodov na rošte. Pomohol mi, aby som sa po príchode do Monzy oveľa rýchlejšie naučil všetko potrebné. Pre začiatky v F1 je to skvelý tímový kolega,“ dodal argentínsky pretekár.

Súvisiace články

Diskusia