logo F1online.skF1online.sk

Horner chce mať Ricciarda ako ambasádora. Žartuje dokonca o jeho ďalšom návrate

Daniel Ricciardo
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:41

Daniel Ricciardo sa potichu a osamotene rozlúčil s kariérou vo Formule 1. Teda lepšie povedané, Red Bull sa s ním ani nerozlúčil. Bolo to krátke tlačové stanovisko tímu VCARB bez vyjadrenia samotného pilota, ktoré urobilo smutnú a symbolickú bodku za dlhou a úspešnou kariérou austrálskeho pretekára. Toho vraj, hoci to znie neuveriteľne, Red Bull stále chce.

Viete si predstaviť, že by sa Daniel Ricciardo ešte objavil v padoku v tričku svojho bývalého tímu? V tejto chvíli nevieme absolútne nič o ďalšom osude rodáka z Perthu. Keďže však formálne neoznámil koniec kariéry, musíme ho stále považovať za aktívneho jazdca.

Bude pokračovať ako profesionálny pilot? Vydá sa cestou televízneho experta? Sústredí sa na svoje podnikateľské aktivity? Vieme, že Ricciardo sa aktivizoval vo svete módy a vína, ale vyberie si ich ako svoje budúce zamestnanie? Nuž, jednu možnosť mu vraj ponúka samotný Red Bull.

„Bude strašne chýbať,“ vyhlásil v podcaste F1 Nation šéf Red Bullu Christian Horner. „Daniel je skrátka úžasná osobnosť a brilantný človek. Keď vojde do miestnosti, úplne ju rozžiari. Má nákazlivý úsmev.“

„Nikdy sme s ním neuzavreli žiadnu sponzorskú zmluvu pre nejakého výrobcu zubnej pasty, ale veľmi sme sa o to usilovali. Dúfam, že zostane súčasťou športu a my sme mu dali jasne najavo, že chceme, aby zostal s naším tímom v role ambasádora,“ povedal Horner.

Ten zašiel ešte ďalej a položartom naznačil, že Red Bull by mu mohol ponúknuť ešte jeden comeback v súťažnom kokpite. Tieto jeho slová trochu zmiatli Toma Clarksona a Damona Hilla, ktorí ho v podcaste spovedali. Nakoniec sa však zhodli, že Horner žartoval.

„Jeden nikdy nevie. Chcem tým povedať, že čo ak Liam nezvládne svoju prácu, alebo Checo nezvládne svoju prácu?“ opýtal sa so smiechom Horner. „Vieme, čo Daniel dokáže.“

„Myslím si však, že aj on vie, čo bude ďalej v jeho veku a po takej kariére s toľkými peknými spomienkami. Pitie šampanského z jeho spotenej topánky bola tá najodpornejšia vec. Robil to po svojom a prinútil niekoľko fantastických ľudí, aby sa napili z jeho prepotenej topánky,“ povedal Horner.

Súvisiace články

Diskusia