logo F1online.skF1online.sk

Horner nevylučuje odchod Péreza ani nasadenie Lawsona: Dva týždne sú v F1 dlhá doba

Christian Horner
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 14:45

Po odchode Daniela Ricciarda a príchode Liama Lawsona sme začali hovoriť, že pre rok 2025 zostala voľná už len sedačka v tíme Sauber. Nie je to však celkom pravda. Red Bull totiž otvorene nepotvrdil, že Pérez zostane s tímom aj v roku 2025. Nepotvrdil to dokonca ani Mexičanov najväčší ochranca Christian Horner.

Angličan sa tento týždeň objavil v podcaste F1 Nation a hovoril o niečo otvorenejšie. V tomto roku sa zvykol utiahnuť k všeobecným floskulám a vyhýbal sa veľkým stanoviskám. Po marketingovo nezvládnutom konci Ricciarda sa však otvoril a pohovoril o situácii v priebehu celej sezóny.

Horner priznal, že prakticky celý rok čelil veľkému tlaku Helmuta Marka, ktorý Daniela chcel vyhodiť už na jar. Rovnako tak odmietol potvrdiť jazdecké zloženie v tímoch Red Bull a VCARB, pričom naznačil, že v zime sa ešte môžeme dočkať jazdeckých rošád. V kokpitoch sú tým pádom pre rok 2025 oficiálne potvrdení len Max Verstappen a Júki Cunoda.

„Musíme sa na to pozrieť zo širšej perspektívy a pri jazdeckej otázke odpovedať na širší obraz,“ vyhlásil Christian Horner v podcaste F1 Nation. „Šesť veľkých cien pred koncom sezóny je ideálny čas, aby sme Liama Lawsona posadili vedľa Júkiho Cunodu a zistili, ako si bude počínať po zvyšok sezóny.“

„Súčasná situácia presahuje VCARB a týka sa aj tímu Red Bull Racing. Samozrejme, že so Sergiom máme zmluvu aj na budúci rok, ale vždy musíte premýšľať, čo bude ďalej. Bude to Liam? Alebo sa musíme pozrieť na jazdcov mimo rodiny Red Bullu? Alebo naplno prerazí jeden z ďalších juniorov, napríklad Isack Hadjar alebo Arvid Lindblad?“ pýta sa Horner.

Viacero pozorných očí si všimlo, že v oficiálnom stanovisku tímu VCARB nepadlo nič o roku 2025. Ani šéf Red Bullu nepotvrdil, že sa po bok Maxa Verstappena postaví Sergio Pérez. Napriek platným zmluvám je jasné, že Red Bull sa v jazdeckej zostave dostal pod tlak. Výkony Péreza nestačia, Cunodu v hlavnom tíme nechcú a až teraz sa posadí do auta Lawson.

„Ak Checo nájde stratenú formu zo začiatku sezóny, tak sa nič nebude meniť. Všetci však vieme, že v tomto biznise sú dva týždne dlhá doba,“ dodal Horner.

Súvisiace články

Diskusia