logo F1online.skF1online.sk

Presne pred týmto som varoval, hovorí o odchodoch kľúčových ľudí Jos Verstappen

Jos Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 11:16

Red Bull prežíva možno najrušnejšiu sezónu vo svojej dvadsaťročnej histórii. Na začiatku roka vychádzalo tímu na trati úplne všetko, ale v zákulisí bojoval o prežitie šéf Christian Horner; v polovici sezóny sa výkony monopostu RB20 prepadali a svoju výpoveď odovzdával šéfovi jeden kľúčový zamestnanec za druhým. Jos Verstappen to celé sleduje a všetkým pripomína svoje slová z marca tohto roku.

Vo februári prepukla kauza okolo šéfa Christiana Hornera. Ten sa mal dopustiť obťažovania na pracovisku. Boss mesiac bojoval a Red Bull ho nakoniec zbavil všetkých obvinení. V marci proti nemu však ostro vystúpil Jos Verstappen.

„Dokým bude na svojej pozícii, tak v tíme bude napätie. Tímu hrozí, že bude rozobratý zvnútra. Takto to nemôže pokračovať, tento tím exploduje. On sa hrá na obeť, pritom je to on, kto spôsobuje problémy,“ vyhlásil bývalý pilot Formuly 1 v marci pre britské médiá.

Zrodila sa nenávisť na život a na smrť a v priebehu sezóny si títo dvaja niekoľkokrát skočili do vlasov. Na druhej strane sa však dá povedať, že Josove slová sa vlastne potvrdili, keď v priebehu roka odišli Adrian Newey, Jonathan Wheatley a minulý týždeň aj hlavný stratég Will Courtenay.

„Áno, presne pred týmto som varoval,“ vyhlásil Jos Verstappen pre Motorsport.com. „Tím hovorí: ‚Och, na tom nezáleží, veď máme niekoho iného.‘ Odchádza však príliš veľa ľudí a Maxa sa na to neustále pýtajú. Nemyslím si teda, že sa momentálne deje niečo pozitívne.“

Christian Horner sa vo svetle týchto odchodov vždy bráni tým, že jeho tím má v zálohe skvelé talenty a tie môžu nastúpiť na miesta odchádzajúcich zamestnancov. Po odchode Wheatleyho oznámil tím vytvorenie úplne novej štruktúry, ale zatiaľ nevieme, či bude podobne reagovať aj na odchod Neweyho. „Horner to vždy bagatelizuje,“ odkázal Jos Verstappen sucho na margo vyjadrení šéfa Red Bullu.

Milton Keynes teraz čaká obrana štvrtého jazdeckého titulu Maxa Verstappena. Holandský pretekár má pred záverečnými šiestimi podujatiami 52-bodový náskok na Landa Norrisa. Tímu sa zároveň výrazne stenčili šance na obhajobu titulu v Pohári konštruktérov, keď po Singapure narástla strata na vedúci McLaren na 41 bodov.

Súvisiace články

Diskusia