logo F1online.skF1online.sk

Rosberg nechápe Norrisove chyby: Verstappen alebo Hamilton ich nerobia

Lando Norris
© LAT Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 23:11

Chýbalo doslova pár centimetrov a diskusia po Veľkej cene Singapuru by sa niesla v úplne odlišnom duchu. Lando Norris vyhral preteky dominantným spôsobom, ale v dvoch prípadoch sa potreboval „prebaliť“. Stačilo pár centimetrov a teraz by sme znovu diskutovali o tom, či má britský pretekár potenciál majstra sveta.

Túto otázku po pretekoch vzniesol aj Nico Rosberg. Iste, Singapur je mestský okruh a fyzicky nesmierne náročný, ale v boji o titul si takéto straty nemôžete dovoliť. O Norrisových chybách a údajnom nedostatku „inštinktu zabijaka“ sa toho v tejto sezóne popísalo už viac ako dosť, ale po kontaktoch so singapurskými múrmi bol blízko k omnoho náročnejším otázkam.

„Trochu som nechápal, čo sa tam dialo, keď dvakrát trafil múr,“ povedal v podcaste televízie Sky majster sveta z roku 2016 Nico Rosberg. „Oba kontakty boli dosť tvrdé a takmer ukončili jeho preteky. Mal šťastie, že nevypadol.“

„Vo vlásenke sa ocitol kilometre mimo trate. Neskoro brzdil, ale nie o trochu neskoro, bol úplne mimo brzdného bodu. V druhom prípade trafil múr rovnako ako vlani George Russell, keď vypadol v poslednom kole pretekov. Možno ste si to nevšimli, ale mimo trate sa tiež ocitol, keď predbiehal o kolo pomalší Williams. Boli to tri veľmi zvláštne okamihy,“ skonštatoval Rosberg.

Nemusíme pripomínať, že Lando už nesmie stratiť ani bod. V posledných týždňoch úspešne doťahuje Verstappena na čele šampionátu. Aj keď podľa mnohých mal pozbierať oveľa viac bodov, dokázal sa priblížiť. Bojuje však s nesmierne spoľahlivým a takmer bezchybným jazdcom. Keď chcete niekoho takého poraziť, musíte byť rovnako spoľahliví a bezchybní.

„Nespomínam si, že by som ja, Lewis Hamilton alebo Max Verstappen urobili tri také veľké chyby vo vedení pretekov a s tridsaťsekundovým náskokom na súpera. Bolo to trochu zvláštne,“ myslí si Rosberg.

„Viem, že Singapur je náročný na koncentráciu a takisto na fyzičku, ale nechápem, čo je za toľkými malými chybami. Vieme, že Lando ich zvykne robiť vždy a všade. Musí to napraviť, ak chce bojovať o titul,“ dodal bývalý pretekár.

Súvisiace články

Diskusia