logo F1online.skF1online.sk

Možno sme našimi vyjadreniami vyvinuli na Daniela priveľký tlak, priznal Mekies

Daniel Ricciardo a Laurent Mekies
© Getty Images/RB Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 12:42

Je utorok po Veľkej cene Singapuru a v tejto chvíli stále čakáme na oficiálne vyjadrenie Red Bullu. Bude kariéra Daniela Ricciarda vo Formule 1 pokračovať aj v Austine? V padoku na okruhu Marina Bay sa táto otázka zdala byť vyriešená, ale oficiálne oznámenie stále nepadlo. Jazdecká zostava tímu VCARB bola v tomto roku predmetom diskusií a komunikácia zástupcov stajne, a priznal to aj Laurent Mekies, možno nebola vždy adekvátna.

V Singapure sme sa ocitli v trochu zvláštnej situácii, keď všetko nasvedčovalo tomu, že v Austine nastúpi Liam Lawson. Nechýbali emotívne rozlúčky, sumarizovanie celej kariéry a slzy na krajíčku. Red Bull sa však do toho celého nezapojil a mlčí aj v utorok po pretekoch. Príde oficiálne oznámenie?

Nuž, na túto tému sa hovorilo aj v predchádzajúcich mesiacoch. Bola to súčasť debaty o možnej výmene Sergia Péreza. Na jeho miesto mal nastúpiť Ricciardo a sedačku vo VCARB-e mal zaujať Liam Lawson. Daniel však svojimi výkonmi nepresvedčil a teraz je sám na odstrel, aj keď oficiálne kanály Red Bullu stále mlčia.

„Nie je nič zlé na tom, že chceme vyhodnotiť výkonnosť našich jazdcov po niekoľkých veľkých cenách. Možno sme o tom však hovorili príliš verejne,“ priznal šéf stajne Laurent Mekies, ktorého cituje portál RACER. „Urobili sme to v úvodnej časti sezóny, urobili sme to aj pred letnou prestávkou. Ak sa nemýlim, povedali sme, že sa porozprávame aj po Singapure a uvidíme.“

„Je to súčasť hry. Určite však niekedy cítite, že ste zašli priďaleko a vytvorili na jazdca – v tomto prípade Daniela – priveľký tlak. Bolo toho naňho v tejto sezóne priveľa. Sčasti to preňho bol nenápadný rok, niekedy to bolo ťažké a Singapur bola určite jedna z najťažších veľkých cien. Samozrejme, títo chlapci sú špičkoví športovci a vedia, ako sa s tým vyrovnať, ale niekedy je to trochu zbytočné,“ dodal Mekies.

Čo to teda znamená? V podstate nič. O jazdeckej otázke VCARB-u sa opäť veľa hovorilo a podľa šéfa stajne to nebolo nevyhnutné. Veľa sa však hovorilo aj o Ricciardových výkonoch a tie neboli ideálne. Potvrdilo sa to aj v Singapure, kde tím mal mať, teoreticky, výbornú výkonnosť, ale Austrálčan to opäť nepotvrdil.

„Daniel bol po celý víkend veľmi rýchly, ale nešlo mu to ideálne na mäkkých pneumatikách. Pole je vyrovnané a nemôžete stratiť jednu desatinu tu, druhú desatinu tam, keď ide o všetko. Samozrejme, situácii nepomohla celková náročnosť víkendu v Singapure,“ dodal Mekies.

Súvisiace články

Diskusia