logo F1online.skF1online.sk

Podľa Hornera si McLaren robil žarty z Red Bullu. Je šialené, ako sa odtrhol, hovorí Marko

Christian Horner a Helmut Marko
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 13:37

Lando Norris v Singapure rozdával sekundy, akoby to bola tá najľahšia vec na svete. Celých 20 sekúnd sa v cieli ušlo Maxovi Verstappenovi, ba dokonca po prvom stinte to vyzeralo tak, že by ich mohlo byť ešte viac. Red Bull si rýchlo uvedomil, že s McLarenom sa nemôže porovnávať, keď si z neho papájoví začali strieľať.

Prvých osem kôl sa Verstappen ešte dokázal držať do troch sekúnd za Landom Norrisom. Potom však McLaren dal svojmu jazdcovi príkaz vypracovať si päťsekundový náskok približne do pätnásteho kola. Norris na to toľko času vôbec nepotreboval. Už po skončení desiateho kola sa jeho náskok šplhal k piatim sekundám a o 18 kôl neskôr mal už 25 sekúnd k dobru. Red Bull na to nemal odpoveď.

“Áno, to si už robili dobrý deň,” vyhlásil Christian Horner na margo Norrisovej správy, že z desaťdielnej rýchlostnej stupnice sa držal len na šiestej najvyššej hodnote. “Vtedy sme z hľadiska rýchlosti vzdali preteky, keď sme videli, akú mal v rukáve rýchlosť na svojich pneumatikách.”

Helmut Marko si tiež neveriacky pretieral zrak. “Je šialené, ako sa odtrhol. Náš deficit je alarmujúci,” cituje športového poradcu portál oe24.at. “Urgentne potrebujeme nájsť výkon k dobru. Vďakabohu, že máme teraz štyri týždne, aby sme na tom popracovali. Malo by toho prísť ešte dosť.”

Red Bull to bude potrebovať. Zatiaľ mu totiž víťazné trofeje nedokáže zabezpečiť ani Verstappenov nesporný talent. “Myslím si, že Max mal veľmi silné preteky,” pokračuje Horner. “Viac sme toho nemali, ale spravili sme veľký pokrok, keď si spomeniete, ako sme na tom boli pred pár týždňami. Pred Austinom nás však čaká veľa práce.”

Pred nami je šesť veľkých cien, ktoré sú usporiadaná do dvoch pretekových trojičiek. Od konca októbra až do začiatku decembra to tak bude veľmi rýchlo odsýpať. Red Bull verí, že aj on sa dostane do lepšej formy, preto bolo veľmi dôležité, že Verstappen na posledných dvoch víkendoch stratil na Norrisa len desať bodov.

“Keby ste nám to ponúkli v piatok, tak by sa len tak zaprášilo. Bol to teda vydarený obrat,” pochvaľoval si Christian Horner, ktorý volil oveľa optimistickejší pohľad na vec ako jeho kolega z tímu. “Gratulujem Landovi a McLarenu. Bol skrátka príliš rýchly, ale Max spravil všetko, čo sa dalo.”

Pozitívom je, že zozadu Holanďana nikto neohrozoval. “Zvyšok poľa mal pokrytý. Teraz máme takmer mesiac voľna. Potrebujeme nájsť viac výkonu,” uzavrel šéf červených býkov.

Súvisiace články

Diskusia