logo F1online.sk

Vettel: V nedeľu musíme byť prefíkaní ako líšky

Sebastian Vettel
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala28. 11. 2020

Ferrari bude do nedeľných pretekov štartovať zo stredu štartového poľa. Nie je to úplne nevýhodná pozícia, ale na dobrý výsledok určite stačiť nebude. Podľa Sebastiana Vettela bude musieť byť Scuderia v kľúčových momentoch veľmi šikovná — hlavne v strategickej oblasti.

Jedenáste a dvanáste miesto, ktoré si na okruhu Sachír vybojovali Sebastian Vettel a Charles Leclerc, bývajú obyčajne celkom výhodné. Ide totiž o prvé dve priečky, na ktorých si jazdci môžu slobodne vybrať zmes pneumatík.

V Bahrajne je však táto výhoda menšia, v druhej časti si totižto takmer všetci zvolili stredne tvrdú zmes. Už z tréningov dobre vedeli, že mäkká toho veľa nevydrží. Ak chce Ferrari zvoliť alternatívnu stratégiu, ktorá má nejakú šancu na úspech, bude musieť ísť na hardy.

Všetko mohlo vyzerať o niečo lepšie, keby sa jazdcom z Maranella podarilo postúpiť. “Bolo to veľmi ťažké a zároveň tesné. Myslím si, že druhý sektor nebol ideálny. Bol som príliš blízko za Georgom Russellom, to mi asi nepomohlo,” zamýšľal sa Sebastian Vettel, ktorý už jedenásť veľkých cien za sebou nenahliadol do Q3.

“Po prerušení kvalifikácie som mal problémy prinútiť hlavne predné gumy pracovať. Možno som tam mohol ešte nájsť nejaký čas, druhý sektor tiež nebol úplne čistý. Myslím si však, že celkovo sme skončili viac-menej na pozícii, na ktorú tento víkend patríme. Zajtra budú preteky a preteky nie sú o jednom kole. Uvidíme, čo sa s tým bude dať robiť,” uviedol nemecký pretekár.

Manažment pneumatík. Toto slovné spojenie budeme v nedeľu počuť ešte často. Aj preto sa v Q2 takmer všetci rozhodli pre gumy so žltým označením. Nuž a keďže sa v Bahrajne dá dobre predbiehať, v nedeľu bude rozhodovať to, kto sa bude ako starať o čierne zlato Formuly 1.

“Táto trať je ku pneumatikám veľmi drsná, naozaj veľmi drsná. Ich manažment bude zajtra kľúčový. Myslím si však, že ak budeme prefíkaní ako líšky, tak máme dobrú šancu. Ak nie, tak to budú ďalšie dlhé preteky. Stále verím, že môžeme získať nejaké slušné body,” doplnil Vettel.