logo F1online.skF1online.sk

Piastri si búcha hlavu o stenu, v kvalifikácii mohol sekundovať Norrisovi

Oscar Piastri
© X/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 21:47

Oscar Piastri dokáže byť veľmi silným súperom Landovi Norrisovi, ale ešte mu chýba potrebná konzistentnosť. Ukázalo sa to aj v singapurskej kvalifikácii, v ktorej predviedol kolísavú výkonnosť. Austrálčan so sebou nebol spokojný, pretože sa dopustil množstva chýb.

V tretej časti kvalifikácie nemal nikto také dobré podmienky ako Oscar Piastri. Spomedzi jazdcov top tímov bol jediný, kto mal na zisk pole position dva pokusy. Ten prvý stihol ešte pred nehodou Carlosa Sainza, nuž a druhý absolvoval spolu s ostatnými pred šachovnicovou vlajkou.

Na svojho tímového kolegu stratil pár stotín sekundy v prvých dvoch sektoroch, a tak mohol pomýšľať na zisk pole position. V treťom sektore to však bola hotová pohroma; za Norrisom tu zaostal o takmer štyri desatiny.

Oscar Piastri sa nechcel vyhovárať na to, že by mal ako prvý pilot vo vláčiku najhoršie podmienky na trati. “Nie, myslím si, že je to na mojom tričku. V poslednom sektore som podal nanič výkon a stratil som veľa času. Je to škoda, pretože moje kolo až do toho bodu vyzeralo dobre. Som veľmi sklamaný a frustrovaný.”

“Počas kvalifikácie som sa cítil komfortne, len som spravil príliš veľa chýba, čo je frustrujúce,” poznamenal Austrálčan s tým, že všetko sa vyvíjalo dobre, no zlomilo sa to v posledných dvoch zákrutách. Keby ich zvládol a v treťom sektore sa vyrovnal svojmu predchádzajúcemu pokusu, skončil by druhý so stratou 0,052 sekundy.

“Naše auto malo celý víkend rýchlosť. Chvíľu mi trvalo, kým som ju odomkol, ale cítil som, že v kvalifikácii držím krok. O to väčšia frustrácia sa vo mne hromadí,” vyspovedal sa.

Piastri tak v nedeľu nebude môcť rátať s víťazstvom, ale mohol by sa pokúsiť dostať pred Maxa Verstappena a tým vrátiť Norrisovi požičané z Baku. “Nepredbieha sa tu ľahko. Uvidíme, čo sa s tým bude dať robiť, ale kvalifikovať sa tak ďaleko vzadu mi to vôbec neuľahčí.”

Súvisiace články

Diskusia