logo F1online.skF1online.sk

Súperi sú bližšie, než by sa mi páčilo, priznal Norris

Lando Norris
© X/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 19:40

Lando Norris vydal po nevydarených víkendoch v Monze a Baku jednoznačné stanovisko, keď ovládol možno najnáročnejšiu kvalifikáciu v sezóne a s veľkým prehľadom porazil aj tímového kolegu Oscara Piastriho. Pre titulové nádeje britského pretekára nie je ideálne, že po jeho boku stojí Max Verstappen, ale beztak má v nedeľu pred sebou jednoznačnú misiu.

Nech už v pretekoch skončí Max Verstappen akokoľvek, Lando Norris musí vyhrať. Aj keď sa predpokladalo, že Singapur predstavuje veľkú šancu na výraznejšie stiahnutie náskoku v boji o titul, holandský pretekár vydarenou kvalifikáciou začal minimalizáciu škôd tým najlepším možným spôsobom.

Norris sa však nemôže pozerať za seba. V nedeľu má pred sebou voľnú trať, môže manažovať tempo, má pravdepodobne najrýchlejšie auto a 25 bodov potrebuje ako soľ. „V pretekovom tempe sme boli veľmi dobrí celý víkend a mám dosť veľkú sebadôveru,“ priznal Lando po skončení kvalifikácie.

„Ostatní sa však, očividne, dotiahli a hlavne Max sa v porovnaní so včerajškom veľmi zlepšil. Rovnako to platí aj o Mercedese, ktorý zajazdil veľmi rýchle časy v Q2. Súperi sú bližšie, než by sa mi páčilo, napríklad v porovnaní s tretím tréningom. Som však presvedčený, že auto je dobré v kvalifikačnom aj pretekovom tempe,“ skonštatoval Norris, ktorý na otázku, či by mu mohla sťažiť život štvrtá DRS zóna v Singapure, odpovedal prostým: „Nie.“

Pritom nešlo o najlepšie kvalifikačné kolo v kariére britského pretekára. Po nehode Carlosa Sainza sa všetci piloti ocitli trochu pod tlakom. Lando mal len jeden pokus a aj keď to nebolo jeho životné kolo, na pole position mu stačilo, čo je v Singapure nesmierne dôležité.

„Nie, kolo nebolo zvlášť dobré. Na tejto trati je ťažké urobiť všetko správne v jedinom kole. V prvom sektore som trochu stratil, takže som v druhom musel zatlačiť,“ skonštatoval Norris.

„Beztak to však skončilo dobre. Celý víkend sme vyzerali dobre, hoci sme sa nedokázali výrazne zlepšiť medzi tréningami a kvalifikáciou. Našli sme kvalitné nastavenie, držali sa ho a následne sa nám nepodarilo veľmi zlepšiť. V porovnaní s tretím tréningom sme zrýchlili len o trochu. Možno som teda čakal väčšie zlepšenie v Q1, Q2 a Q3. Stále však platí, že auto bolo po celý víkend úžasné,“ dodal Lando.

Súvisiace články

Diskusia