logo F1online.sk

Masi: Tímy budú mať komunikáciu medzi sebou zakázanú

Max Verstappen si podáva ruku s Estebanom Oconom
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 6. 2020

Od oficiálneho štartu ročníka Formuly 1 na Spielbergu nás delia len týždne. Red Bull Ring dostal zelenú aj vďaka príkladne vypracovaným bezpečnostným protokolom, na ktorých pracovali okrem odborníkov FIA aj zástupcovia okruhu vo vlastníctve červených býkov. Michael Masi, pretekový riaditeľ Formuly 1, si nevedel vynachváliť prácu rakúskej strany.

“S tímom na Red Bull Ringu a v Spielbergu sa pracovalo vynikajúco, za čo som im vďačný. Už od prvého dňa mali túžbu uskutočniť tieto preteky. Vždy pristupovali k veciam ochotne a aktívne. Boli brilantní,” uznanlivo sa vyjadril Masi.

“Všetko čo sme potrebovali, sme dostali. Aby sa nám to podarilo uskutočniť, komunikovali aj s rakúskou vládou. Bez nich, ich podpory, nuž a rovnako FIA a Skupiny F1 by to nebolo možné. Cieľ usporiadať Veľkú cenu Rakúska piateho júla je každou hodinou reálnejší.”

Štart sezóny v dôsledku korona krízy bude spojený s viacerými obmedzeniami. Tímy budú pracovať v obmedzených podmienkach, keďže si budú musieť vystačiť s 80 zamestnancami. Masi ďalej vysvetlil, ako budú v padoku pracovať samotné tímy.

“Zaoberáme sa tým, aby každý tím a každá skupina ľudí fungovala ako akási rodinná jednotka,” ozrejmil Masi. Tieto pravidlá nebudú platiť len pre tímy, ale aj pre maršálov, členov FIA a ďalších prítomných v padoku. “Nebude sa to líšiť od spolužitia s rodinnými príslušníkmi v jednej domácnosti. S nimi bude umožnené pracovať a socializovať sa. Každý tím bude ako širší rodinný kruh.”

“Uvedomujeme si aj to, akým spôsobom táto pandémia vznikla. Uvidíme dodržiavanie vzdialenosti, na druhej strane komunikácia medzi tímami nebude existovať. Dokonca aj také stretnutia pilotov sa budú konať cez Zoom, aby sme v padoku minimalizovali riziko. Budeme sa snažiť udržať v takom stave, aby sme boli schopní rýchlo pokračovať v činnosti a nedošlo k zopakovaniu — alebo aby sa aspoň minimalizovalo riziko — toho, čo sa udialo v Melbourne,” dodal nástupca Charlieho Whitinga.

Súvisiace články