logo F1online.skF1online.sk

Jos Verstappen vyzýva Red Bull, aby sa pozrel do zrkadla

Max Verstappen
© Getty Images/RB Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala26. 8. 2024

Maxovi Verstappenovi sa v úvode holandských pretekov podarilo uzurpovať prvú priečku, no dlho ju neudržal. Lando Norris okolo neho doslova preletel a v druhej polovici veľkej ceny jazdil s obrovským náskokom. V tábore Red Bullu už necítiť takú pohodu ako v minulých rokoch a vidieť to aj v zákulisí.

Spokojný nie je ani Jos Verstappen, ktorého syn bojuje o štvrtý majstrovský titul. Ak sa v Red Bulle nič nezmení, aj ten môže byť v ohrození. Bývalý pretekár tak bije na poplach.

Svoju frustráciu si ventiloval počas rozhovoru s reportérmi z De Telegraafu. “Možno by som to nemal vravieť, ale ja to poviem aj tak,” spustil Jos Verstappen, ktorý nevie, čo si má myslieť o rozhodnutí Red Bullu nasadiť Maxovi Verstappenovi mierne prepracovanú podlahu z úvodu ročníka. “O mnohom už vypovedá fakt, že sa musíte vracať k monopostu zo začiatku sezóny. V tejto chvíli na to skrátka nemajú. Myslím si, že by sa mali poriadne pozrieť do zrkadla.”

Max Verstappen viackrát pred letnou prestávkou avizoval, že zvyšok sezóny bude veľmi ťažký. O vylepšeniach predstavených v Maďarsku hovoril ako o “kľúčových” a zdôrazňoval, že ak s nimi Red Bull neuspeje, bude mať veľký problém.

S tým súvisela aj jeho nervozita vo vysielačke a ostré vyjadrenia pred kamerami. “Max vedel, že sa k tomu schyľuje. Skrátka nemal šancu. Takýmto štýlom nás čaká naozaj veľmi ťažký zvyšok roka.”

“Max robí, čo môže, ale v tejto chvíli nemá materiál na to, aby to dotiahol do konca. Výnimočné bolo už to, že v kvalifikácii skončil druhý,” poznamenal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia