logo F1online.skF1online.sk

Briatore a Jordan predpovedajú, že Piastri bude hviezdou najbližších rokov

Oscar Piastri
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubala19. 8. 2024

Jednou z vychádzajúcich hviezd Formuly 1 je Oscar Piastri. V prvej sezóne ešte na Landa Norrisa strácal a potreboval sa viacero vecí naučiť, ale čoraz častejšie dokáže držať krok s tímovým kolegom, ba dokonca ho aj poraziť. Bývalí šéfovia tímov Flavio Briatore a Eddie Jordan mu veštia veľkú budúcnosť.

O Flaviovi Briatorem by sme mohli povedať, že pozná recept na víťazstvo, hoci niekedy doň zakomponuje aj zakázané ingrediencie, len aby sa dostal k svojmu cieľu. Rovnakí musia byť aj piloti F1, ak sa chcú stať majstrami sveta.

Oscar Piastri zatiaľ taký dojem nenavodzuje, ale to sa časom môže zmeniť. Teraz je dôležité ukázať, že má na to potrebnú rýchlosť. Potvrdil to na Veľkej cene Maďarska, ktorú by bez tímovej réžie pohodlne vyhral, ale aj v Belgicku, kde Landa Norrisa porazil napriek tomu, že štartoval za ním. Nechýbalo veľa a mohol mať na konte dve víťazstvá v rade.

“Asi pred tromi pretekmi, ešte pred jeho triumfom, som povedal, že sa z neho stane jeden z najlepších jazdcov najbližšej dekády,” uviedol vo svojom podcaste Formula For Success Eddie Jordan, ktorý si ako hosťa prizval Flavia Briatoreho, bývalého šéfa tímu, ale aj manažéra jazdcov ako Fernando Alonso, Jarno Trulli či Mark Webber.

Práve Mark Webber dnes manažuje kariéru svojho krajana Oscara Piastriho. Jeho práca zatiaľ prináša ovocie. “Pravdupovediac vo Formule 1 ma najviac ohromil Mark Webber, ktorý pri mne strávil pätnásť rokov,” zapojil sa do debaty Flavio Briatore. “Je to jeden z najlepších ľudí, akých som stretol vo Formule 1. Vždy bol lojálny, úprimný, bol to priateľ a tiež bol úctivý.”

Eddieho Jordana zaujímalo, či má poradca Lucu de Mea pocit, že sa od neho Mark Webber niečo naučil. “Vzhľadom na fakt, že Piastri vyzerá ako majstrovský materiál, tak áno. Ak sa nestane majstrom sveta v budúcej sezóne, tak v roku 2027 bude v hre, ak McLaren bude mať stále takéto auto. Verím, že Piastri je jedným z najlepších jazdcov.”

Súvisiace články

Diskusia