logo F1online.skF1online.sk

Šampión NASCAR Kyle Larson o Verstappenovi: Som všestrannejší pretekár než on

Kyle Larson
© Wikimedia Commons
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík15. 8. 2024

V ktorom šampionáte nájdeme najlepších jazdcov na svete? Do večnej bitky fanúšikov Formuly 1, rely a MotoGP teraz vstúpil šampión NASCAR Kyle Larson, ktorý sa označil za „celkovo všestrannejšieho“ jazdca než trojnásobný šampión Formuly 1 Max Verstappen.

Aj keď má Larson povesť jedného z najlepších jazdcov na americkom kontinente a má za sebou aj kariéru mimo oválových pretekov, toto jeho vyhlásenie pôsobí klasicky „americky“. Jazda so sériovým špeciálom ide Larsonovi od ruky, o tom niet pochýb, má za sebou taktiež kariéru na hline a v športových automobiloch, ale je lepší než piloti F1?

Keď Larson dostal od FloRacing otázku, či musí poraziť Verstappena, aby bol považovaný za najlepšieho jazdca na svete, odpovedal: „Nemusím. Pokiaľ ide o všestrannosť, podľa mňa som lepší jazdec než on.“

„Nie je možné, aby Verstappen naskočil do šprintových automobilov a vyhral Knoxville Nationals, určite by nevyhral Chili Bowl alebo v Bristole. Ani ja by som pravdepodobne nevyhral preteky Formuly 1 v Monaku, ale myslím si, že čisto z pohľadu na auto by som mal väčšiu šancu dokázať to, čo dokázal on, ako by mal on šancu dokázať to, čo som dokázal ja,“ vyhlásil Larson.

„Dodáva mi to pokoj a sebadôveru. Viem, že som lepší než on. Možno nie v monoposte Formuly 1 alebo IndyCar, ale to je len jedna z mnohých disciplín. Myslím si, že by som ho porazil v čomkoľvek inom. Môžete ma citovať,“ odkázal Larson sebavedomo.

Takýchto hodnotení sme v posledných rokoch počuli mnoho a mnoho a stále platí, že prakticky neexistuje spôsob, ako zistiť, kto má pravdu. Samozrejme, môžeme tých istých jazdcov posadiť do rôznych áut a potom merať ich výkony, ale realisticky sa to asi nestane.

Súvisiace články

Diskusia