logo F1online.sk

Ricciardo o boji o tretie miesto: Sme outsideri

Daniel Ricciardo
© Renault Sport
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 11. 2020

Bude to naozaj tesná bitka a očakávame boj do posledného kola. Kvarteto Racing Point – McLaren – Renault – Ferrari delí len 24 bodov a boj o pomyselnú korunu najlepšieho zo „zvyšku sveta“ a dôležité milióny bude ešte veľmi horúci. Veľká cena Turecka znamenala v tomto boji dôležitý míľnik, tím Renault na ňu však nebude spomínať v dobrom.

Z Istanbulu si francúzske zoskupenie priviezlo len jediný bodík, kým najbližší konkurenti ich brali po hrstiach. Ferrari si ich odviezlo 27, Racing Point 20 a McLaren 15. Ešte pred Tureckom bol Renault na treťom mieste, teraz je piaty so stratou osemnástich bodov na Racing Point. Stajňa z Enstone musí navyše odrážať útoky zo strany Ferrari, ktoré sa v Istanbule vrátilo do boja.

„Určite sme outsideri, no stále sa nám to môže podariť, máme pred sebou ešte tri preteky. Ak by sme pred sebou mali už len dva alebo tri víkendy, určite by som bol o niečo pesimistickejší. Môžeme to dokázať,“ vyhlásil odhodlane Daniel Ricciardo, ktorého cituje Motorsport.com. „Veľká škoda, že sme v Turecku stratili tak veľa. No stále máme pred sebou tri víkendy a s nimi aj šancu sa opäť dotiahnuť.“

„Navyše by po zvyšok sezóny už nemalo pršať. Poznáme Bahrajn, prvá zákruta je úzka a ktovie, možno sa Lance a Sergio zrazia. Uvidíme.“

Turecko bolo pre poradie pohára konštruktérov zásadné. Rozostupy sa zväčšili a Ferrari sa podarilo vrátiť do boja. Po väčšinu sezóny sa zdalo, že maximom Scuderie bude šieste miesto, no „čierny Peter“ môže padnúť do rúk komukoľvek z kvarteta tímov stredu poľa. Skončiť tam nechce ani Esteban Ocon, ktorý zdieľa Ricciardov optimizmus.

„Určite to stále môže byť Renault, kto uchmatne to tretie miesto. Máme pred sebou nejaké príležitosti. Stále sú pred nami tri preteky a na stole je ešte veľa bodov. Môže sa to rýchlo preklopiť na našu stranu,“ povedal Ocon.

„Myslím, že vyššie teploty nám obvykle veľmi vyhovujú. Zvyčajne dokážeme dobre hospodáriť s pneumatikami a na týchto drsných tratiach sme celkom silní,“ dodal francúzsky pretekár.

Súvisiace články